Volkswagen in razboi cu primarul Londrei. Nemtii pusi sa plateasca 2,5 milioane de lire sterline

Volkswagen in razboi cu primarul Londrei. Nemtii pusi sa plateasca 2,5 milioane de lire sterline
  • Volkswagen primeste o noua lovitura
  • Primarul Londrei le cere nemtilor 2,5 milioane de lire, ca urmare a scandalului Dieselgate
  • Potrivit edilului, 80.000 de masini dotate cu motoare problema circula momentan in Londra
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Volkswagen ar putea fi obligati sa plateasca 2,5 milioane de lire sterline, dupa ce primarul Londrei, Sadiq Khan, a precizat ca 80.000 de masini dotate cu motoare problema circula in acest moment in capitala Angliei.

Constructorul german de automobile primeste o noua lovitura in urma scandalului Dieselgate, de aceasta data din partea primarului Londrei. Sadiq Khan cere Volkswagen sa plateasca nu mai putin de 2,5 milioane de lire sterline sub forma de taxe de congestionare a traficului neachitate.

Edilul a precizat ca aproximativ 80.000 de automobile dotate cu motoare care au trisat la testele de emisii, circula momentan in Londra, iar "Londonezii au cumparat aceste masini cu buna credinta. Nu erau curate. Am pierdut venituri din taxele de congestie."

Aceasta decizie vine la scurt timp dupa ce Guvernul german a formulat cereri fiscale pentru a acoperi pierderile de venit inregistrate in scandalul Dieselgate, si dupa ce un parlamentar german le-a cerut directorilor Volkswagen responsabili pentru acest scandal sa returneze bonusurile incasate.

In acelasi timp, potrivit unor surse citate de Reuters, brandul german si liderii sai de sindicat au fost recent de acord cu desfiintarea a 30.000 de locuri de munca pana in 2021, ca parte a planului de reducere a cheltuielilor si a concentrarii pe vehiculele electrice si autonome. Zvonurile nu au fost deocamdata confirmate oficial de constructorul din Wolfsburg, care in urma acestor concedieri, ar urma sa realizeze economii anuale de 3,7 miliarde de euro.

Asadar, actiunile impotriva grupului german continua, in ciuda declaratiilor date saptamanile trecute, conform carora, software-ul din cauza caruia a izbucnit scandalul Dieselgate nu este ilegal potrivit legilor europene.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Noiembrie 2016