Volvo declara razboi total motoarelor diesel: NU vom mai dezvolta o noua generatie

Volvo declara razboi total motoarelor diesel: NU vom mai dezvolta o noua generatie
  • Volvo a anuntat ca nu va mai dezvolta o noua generatie de motoare diesel
  • Afirmatia ii apartine CEO-ului companiei
  • Gama actuala va mai echipa masinile pana in preajma anului 2023
Distribuie pe Facebook

CEO-ul constructorului suedez de automobile a anunat ca brand-ul pe care il conduce nu va mai dezvolta o noua generatie de motoare diesel. Aceasta decizie a fost luata ca urmare a noilor standarde de emisii care urmeaza sa intre in vigoare in anii urmatori.

Declansarea scandalului Dieselgate a pus intr-o lumina foarte proasta motoarele diesel si i-a facut pe marii constructori de automobile sa se intrebe daca mai merita dezvoltarea acestui tip de propulsoare. Mai mult decat atat, autoritatile s-au decis imediat dupa aceea ca este timpul pentru niste standarde mult mai restrictive pentru emisii.

Marea problema este ca impunerea acestora va implica costuri mult mai mari pentru dezvoltarea de agregate diesel mai "curate", o investitie la care mai multi constructori de automobile se gandesc serios sa renunte.

Printre acestia se numara si suedezii de la Volvo, care tocmai au anuntat prin vocea CEO-ului Hakan Samuelsson ca "Din perspectiva curenta, nu vom mai dezvolta nicio generatie noua de motoare diesel." Aceasta afirmatie vine in ciuda faptului ca acest tip de motorizari sunt foarte populare in randul clientilor, mai ales in cazul SUV-ului XC90, unde 90% dintre unitatile vandute au propulsoare diesel.

Suedezii au lansat actuala generatie de diesel-uri in 2013 si estimeaza ca acestea se vor mai regasi in gama pana in preajma anului 2023. Ce se va intampla dupa acest termen limita? Ei bine, Volvo se va alatura trend-ului masinilor electrice, unde intentioneaza sa rivalizeze cu liderul Tesla.

"Trebuie sa recunoastem ca Tesla a reusit sa ofere o masina pentru care oamenii stau la coada, asa ca ar trebui sa existe loc si pentru noi, cu un design atractiv si calitate de inalta clasa," a concluzionat Samuelsson.

Distribuie pe Facebook
mai multe