Volvo, incoronat regele anului 2017 de Euro NCAP. Care sunt cele mai sigure masini testate anul trecut

Volvo, incoronat regele anului 2017 de Euro NCAP. Care sunt cele mai sigure masini testate anul trecut
  • Organizatia Euro NCAP a intocmit topul celor mai sigure masini din 2017
  • Departajarea a facut-o suma punctelor primite la categoriile de testare
  • Volvo XC60 a obtinut cel mai bun punctaj din 2017
Distribuie pe Facebook

Organizatia europeana Euro NCAP a publicat topul celor mai sigure masini testate in 2017. Acestea au fost impartite in sase categorii, iar regele tuturor (modelul care a reusit sa obtina cel mai mare punctaj al anului) este fara indoiala noul Volvo XC60.

Potrivit datelor oficiale publicate de Euro NCAP, 2017 a fost cel mai aglomerat an din istoria organizatiei belgiene cand vine vorba de numarul de masini testate (69). Specialistii au avut parte si de surprize placute, dar si de unele modele care s-au comportat sub asteptarile tuturor. Insa care au fost cele mai sigure masini testate in 2017?

Cele mai sigure masini din 2017

Pentru a ne raspunde la aceasta intrebare, cei de la Euro NCAP le-au impartit in sase categorii, si anume Executive, SUV-uri mari, SUV-uri mici, Supermini, Monovolum mic si Masini mici de familie. Departajarea nu a facut-o numarul de stele, majoritatea luand punctaj maxim, ci suma punctelor primite la categoriile de testare.

Cele mai sigure masini din 2017

Nemtii de la Volkswagen au reusit sa castige primele trei categorii dupa ce noul Arteon a fost ales cea mai sigura masina testata la categoria Executive, noul Polo a plecat acasa cu titlul de cel mai sigur supermini iar cel mai recent SUV al brand-ului din Wolfsburg, T-Roc, a reusit cel mai bun punctaj in categoria SUV-uri mici.

Cele mai sigure masini din 2017

Deloc o surpriza, Volvo a plecat acasa cu titlul suprem (daca ii putem spune asa), avand in vedere ca XC60 a reusit sa primeasca cel mai bun punctaj din 2017 indiferent de categorie. Totodata, modelul suedezilor a castigat si titlul de cel mai sigur SUV mare.

Cele mai sigure masini din 2017

Ca o scurta recapitulare, acesta a obtinut un punctaj de 98% protectie pentru adulti, 87% pentru protectia copiilor, 76% pentru siguranta pietonilor si 95% pentru sistemele de asistenta.

Desi se bate de la egal la egal cu Volkswagen T-Roc, specialistii Euro NCAP au considerat ca noul Opel Crossland X este un Monovolum mic, probabil din cauza lipsei tractiunii integrale, si l-au clasificat ca atare. In orice caz, nemtii nu se vor supara prea tare, avand in vedere ca modelul lor a castigat aceasta categorie.

Cele mai sigure masini din 2017

Ultimii, dar cu siguranta nu cei din urma, nu sunt cei de la BMW, nici cei de la Audi, ci niponii de la Subaru. Surpriza acestui top este modelul Impreza, care a devenit cea mai sigura masina la categoria "Masini mici de familie".

Cele mai sigure masini din 2017

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Cele mai sigure masini din 2017
mai multe