Volvo mai doboara un record. XC90 este singura masina in care nu a decedat nicio persoana in ultimii 16 ani

Volvo mai doboara un record. XC90 este singura masina in care nu a decedat nicio persoana in ultimii 16 ani
  • XC90 este cea mai sigura masina din Marea Britanie
  • Niciun sofer sau pasager nu au decedat in ultimii 16 ani
  • SUV-ul suedezilor a fost lansat in 2002 la Detroit
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente date publicate de laboratorul independent Thatcham Research, Volvo XC90 este cea mai sigura masina din Marea Britanie, dupa ce niciun sofer si niciun pasager nu au incetat din viata in ultimii 16 ani.

In 2002, Volvo prezenta la Salonul Auto de la Detroit SUV-ul XC90 si nimeni nu putea intui succesul si mai ales importanta pe care il va avea acest model in urmatorii ani. Spunem asta mai ales pentru ca de-a lungul timpului SUV-ul suedezilor a fost un etalon pentru siguranta.

Volvo XC90 T8 R-Design

De fiecare data cand a fost testat, inclusiv de specialistii Euro NCAP, XC90 a primit punctajul maxim. Datele obtinute pe sosea, pe parcursul utilizarii masinilor, nu fac altceva decat sa confirme aceste calificative.

Volvo XC90 T8 R-Design

Cele mai recente, publicate de laboratorul independent Thatcham Research, arata ca Volvo XC90 este cea mai sigura masina din Marea Britanie, in contextul in care niciun sofer si niciun pasager al acestui model nu si-a pierdut viata in urma unui accident rutier in toti acesti 16 ani. In Albion, XC90-ul a fost comercializat in peste 50.000 de exemplare.

Volvo XC90 T8 R-Design

Pe langa faptul ca vorbim despre o masina extrem de rezistenta, reprezentantii laboratorului mentionat mai sus sustin ca la acest titlu a contribuit si faptul ca modelul suedezilor a beneficiat inca de la inceput de o tehnologie care a permis avertizarea soferilor la aparitia unor potentiale coliziuni.

Volvo XC90 T8 R-Design

In ziua de azi, aceasta poarta numele de Autonomous Emergency Braking (AEB) si este oferita inca din standard pe mai toate modelele noi care parasesc linia de asamblare. Insa in urma cu 16 ani, o astfel de tehnologie care intre timp a evoluat era utilizata extrem de rar.

Volvo XC90 T8 R-Design

Constructorul din Goteborg traverseaza o perioada extrem de buna, presarata cu modele noi foarte apreciate de public, dar si cu titluri importante. Printre cele mai recente se numara Masina Anului 2018 in Europa, atribuit lui XC40, sau Masina Anului 2018 in lume, titlu obtinut de XC60.

Volvo XC90 T8 R-Design

Volvo XC90 T8 R-Design

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Volvo XC90 T8 R-Design
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Aprilie 2018