Volvo se situeaza din nou in fruntea topului celor mai sigure masini

Volvo se situeaza din nou in fruntea topului celor mai sigure masini
  • Un studiu a aratat ca niciun britanic nu si-a pierdut viata intr-un accident in care a fost implicat un Volvo V40
  • Doar 4% dintre cei intervievati cred ca siguranta este elementul esential in decizia de cumparare a unei masini
  • 68% nici nu stiu ce nivel de siguranta are propria lor masina
Distribuie pe Facebook

Un studiu realizat de o companie specializata in siguranta rutiera a dezvaluit ca niciun britanic nu si-a pierdut viata intr-un accident in care a fost implicat un Volvo V40.

Testele de siguranta facute intr-un mediu controlat precum cele realizate de EuroNCAP au aratat de multe ori ca masinile Volvo isi merita renumele de cele mai sigure masini din lume.

Dar, mai importante decat acestea, sunt datele obtinute in conditii normale de trafic, pe parcursul utilizarii masinilor. Un studiu pus la cale de compania Thatcham Research, specializata in siguranta rutiera, si Co-op Insurance, a evidentiat faptul ca niciun britanic nu si-a pierdut viata intr-un accident in care a fost implicat un Volvo V40.

Siguranta ar trebui sa fie o caracteristica importanta pe care sa o aiba oricine in vedere atunci cand isi achizioneaza un automobil, dar acelasi studiu arata exact opusul. Conform acestuia, doar 4% dintre cumparatori cred ca siguranta este elementul esential in decizia de achizionare.

Mai rau este faptul ca 68% dintre cei intervievati nu stiau ce nivel de siguranta are propria lor masina, iar 58% nici nu se gandesc la aceasta problema.

Deasemenea, in paralel cu aceasta cercetare s-a desfasurat si un studiu in cadrul caruia s-au analizat masinile second-hand disponibile pe pietele din Regatul Unit, care au primit 5 stele EuroNCAP, emit cel mult 120 grame de CO2 pe kilometru iar pretul de achizitie nu depaseste 15.000 de lire sterline.

Dupa o serie de crash-teste pentru adulti, copii si protectia pietonilor, Volvo-ul V40 s-a clasat pe primul loc in acest top. Masina suedeza a fost urmata de Volkswagen-ul Golf si de Nissan-ul Qashqai.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 29 Iulie 2016