Asa cum ne-au obisnuit, cei de la Polestar aduc numai modificari bune Volvo-ului XC90

Asa cum ne-au obisnuit, cei de la Polestar aduc numai modificari bune Volvo-ului XC90
  • Cei de la Polestar au stors 421 de cai putere si 677 Nm cuplu din motorul de 2.0 litri al XC-90-ului
  • Au fost deasemenea imbunatatie raspunsul pedalei de acceleratie si transmisia
  • Conceptul celor de la Polestar, bazat pe Volvo S60, a doborat recordul pentru masinile in 4 usi de pe Circuitul Laguna Seca
Distribuie pe Facebook

Divizia oficiala de tuning a companiei suedeze a pus mana pe Volvo-ul XC90, iar rezultatul nu este deloc rau.

Chiar daca cei de la Volvo erau laudati pentru faptul ca au reusit sa scoata 400 de cai putere si 639 Nm cuplu dintr-un propulsor de 2.0 litri in 4 cilindri, turbo, supraalimentat, cu injectie directa si ajutat de un motor electric, cei de la Polestar s-au gandit sa incerce sa scoata mai mult.

Volvo XC90 Polestar

Dupa ce a primit putina atentie de la inginerii suedezi, propulsorul scoate acum 421 de cai putere si 677 Nm cuplu. Toate acestea fac ca XC90-ul sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 5.5 secunde.

Deasemenea, acestia au imbunatatit raspunsul pedalei de acceleratie dar si transmisia. In urma modificarilor aduse, masina va mentine o viteza inferioara in curbe, tocmai pentru a se evita schimbarea vitezelor in mijlocul virajelor, fapt care ar conduce la un serios dezechilibru in controlarea masinii.

Volvo XC90 PolestarVolvo XC90 Polestar

Pana in anul 2015, Polestar Performance era o divizie separata de Volvo, dar in luna iulie a aceluiasi an, constructorul suedez de automobile a anuntat ca a cumparat aceasta ramura a companiei Polestar.

Din gama oferita de tuner, amintim C30-ul Polestar si conceptul Volvo S60 Polestar. Acesta din urma a fost lansat in 2012 si venea cu motorul T6, 508 cai putere si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 3.9 secunde.

Volvo XC90 Polestar

Este impresionant faptul ca atunci cand a fost testat pe Circuitul Laguna Seca din Statele Unite, S60-ul Polestar a stabilit recordul pentru masinile in patru usi, reusind sa scoata un timp similar cu cel al Audi-ului R8.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volvo XC90 Polestar
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Iunie 2016