Vor sa aiba in gama cel mai frumos break. Viitorul Arteon Variant a primit unda verde din partea nemtilor

Vor sa aiba in gama cel mai frumos break. Viitorul Arteon Variant a primit unda verde din partea nemtilor
  • Un posibil Arteon Variant ar fi primit unda verde din partea nemtilor
  • Nu se stie cand urmeaza sa fie lansat
  • Ar putea avea sub capota un motor cu sase cilindri
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, oficialii constructorului german de automobile i-ar fi dat unda verde viitorului Arteon Variant. Designul a fost deja finalizat, insa nu este clar cand ar putea fi lansata aceasta versiune break.

In cazul noului Arteon, echipa de creatie de la Volkswagen a combinat designul modelelor coupe cu confortul si spatiul pe care il ofera un sedan. Avem asadar un profil aerodinamic, geamuri laterale fara rame, linii agresive si un portbagaj cu un volum de incarcare de pana la 563 de litri.

Daca te-ai indragostit de aspectul acestui model, dar nu-ti ajunge din diverse motive spatiul interior de care dispune, afla ca brand-ul din Wolfsburg analizeaza posibilitatea de a extinde gama Arteon cu o versiune break. Publicatia Auto Express sustine ca aceasta a primit unda verde din partea oficialilor companiei si ca designul a fost deja finalizat.

Ca si platforma de dezvoltare, inginerii vor folosi aceeasi arhitectura MQB, care permite utilizarea unor materiale usoare, tehnologie de ultima generatie si desigur, o gama de motorizari eficienta. Ca tot veni vorba despre propulsoare, viitorul Arteon break ar putea deveni primul model european dezvoltat pe aceasta platforma care sa utilizeze un motor cu sase cilindri.

Volkswagen Arteon Variant- imagine digitala

Detaliile despre acest scenariu sunt deocamdata foarte putine, insa in spatiul virtual au aparut zvonuri potrivit carora sub capota noului model am putea regasi un motor VR6 capabil de peste 400 de cai putere.

Nu este prima data cand auzim despre un posibil Arteon break, in contextul in care la finalul anului trecut, Elmar-Marius Licharz, directorul de produs pentru modele de mari dimensiuni din cadrul Volkswagen, sustinea ca "Mi-ar placea sa fac un Arteon break, aceste planuri sunt deja in derulare, dar nu a fost luata o decizie finala."

Sursa imagine digitala: x-tomi design

Distribuie pe Facebook
mai multe