4TuningPEDIA – Ep. 4: Stilul European

4TuningPEDIA – Ep. 4: Stilul European
Urmatorul stil de tuning exterior pe care il abordam este cel European. De-a lungul timpului, acest stil si-a delimitat caracteristicile, formand o imagine tot mai des folosita de masinile din Romania.
Distribuie pe Facebook

Nu e gresit nici daca il numim stilul german pentru ca majoritatea marcilor de acolo vin. Este vorba de un styling exterior mai curat, mai elegant, ce pastreaza liniile originale ale masinii. De multe ori, se apeleaza doar la prelungiri de spoilere si praguri, evazari suplimentare, in loc de schimbarea completa a body kit-ului. Iar atunci cand presupune schimbarea completa a exteriorului, vorbim de linii continue, suave, ce formeaza o imagine globala a masinii extrem de unitara si curata. 

s1.4tuning s2.4tuning

Prizele de aer sunt mult mai decente decat in alte stiluri, jantele sunt mari, dar asortate, rareori cromate si spectaculoase. Evazarile rotilor sunt fine, iar detaliile generale ale masinii sunt date de prize de aer, oglinzi, faruri, stopuri, masca frontala, evacuari, modificate discret. In cazul folositii unui eleron, acesta este subtil, cu utilizare mai mult estetica, destul cat sa completeze imaginea de ansamblu urmarita. 

s1.4tuning s1.4tuning


Putem sa impartim stilurile europene in doua parti mari si late – tuneri "de casa" si cei Aftermarket. Mai exact, putem vorbi de exterioare ce poarta semnatura AMG, Brabus, Carlsson, BMW Motorsport, divizia Sport de la Audi. Printre producatorii europeni consacrati ii numaram pe cei de la Hamann, AC Schnitzer, Je Design, Kicherer, Irmscher, etc.

s1.4tuning  s1.4tuning

Stilul european nu este cel mai spectaculos stil de tuning, neavand multe elemente extreme. Insa, la capitolul custom, totul este posibil, chiar daca se mai "fura" elemente din alte stiluri. De aceea, este in general un tuning la care apeleaza proprietarii masinilor ce iubesc originalitatea si sunt mai conservatori. Tot de aici putem sa spunem ca fac parte si portierele in stil lambo, ca si modificare extrema.

s1.4tuning

In Romania sunt destule exemple de masini modificate dupa caracteristicile stilului european. Ceea ce demonstreaza ca nu putini sunt cei care stiu ce inseamna calitatea tuningului si au dorinta de a avea o masina curata, cu bun gust.

s2.4tuning


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze 4TuningPEDIA - Ep. 4: Stilul European
mai multe
Publicat în categoria: Alte Stiri Tuning DATA PUBLICĂRII: 1 Februarie 2010