Premiera pentru tuningul din Romania: a aparut prima carte de tuning de la noi!

Premiera pentru tuningul din Romania: a aparut prima carte de tuning de la noi!
  • Ionel Chesaru, castigator in diferite competitii de curse
  • Cartea este singura de acest gen lansata in Romania
  • Poate fi cel mai bun cadou pentru un pasionat tanar de tuning auto
Distribuie pe Facebook

Intr-o lume suprasaturata de telefoane si tablete, poate ca nu strica din cand in cand sa punem mana pe o carte. Si de ce sa nu citim ceea ce ne place? Cum este cazul acestui proiect inedit realizat de Ionel Chesaru, cel care a scris prima carte de tuning de la noi din tara.

In acest an, 2015, a aparut prima carte de tuning din Romania, denumita cum altfel decat “Tuning Auto”. Autorul este Ionel Chesaru, fost campion in cursele de indemanare si castigator in 2014 al clasei Street 2 la drag racing, un pasionat care isi modifica singur masinile https://www.facebook.com/ne.chesaru

I-a venit ideea de a scrie aceasta carte, dupa ce, in urma rezultatelor frumoase pe care le-a obtinut la curse, cunoscutii au inceput sa apeleze la el pentru a le modifica masinile, sau pentru a-i cere sfaturi despre cum sa-si modifice masinile pentru cresterea performantelor.

Cartea Tuning Auto se adreseaza pasionatilor de tuning care vor sa-si modifice masinile, sa le faca mai performante, mai sigure, mai frumoase si unice. Desi este o carte tehnica, este scrisa intr-un stil amuzant, usor de citit si de inteles. Este clar structurata pe capitole si abordeaza gradual modificari simple, usor de realizat, trecand apoi la modificari mai complexe folosite in motorsport.

In prefata autorul spune: ”Nu ma consider cel mai mare specialist, mai am multe de invatat. Dar daca esti incepator, in paginile acestei carti voi fi prietenul tau mai experimentat, iti voi raspunde la o parte din intrebarile la care cauti raspuns. Daca esti mai avansat sigur vei gasi si tu destule idei noi pe care le-am incercat, cum si eu gasesc tot timpul la alti pasionati de tuning.”

Iata ce spun cei de la Exelixis Motorsport despre carte:

“Ca in orice domeniu de activitate si in tuning&motorsport este bine sa incepi cu “alfabetul”, pentru a iti baza intregul spectru de cunostinte pe o fundatie solida. Tocmai de aceea salutam initiativa scrierii unei carti ce isi doreste a furniza informatiile de baza pentru cei ce doresc sa inceapa sa isi modifice masina sau sa invete principiile de baza in acest domeniu.”

Inca de la inceput, autorul face o promisiune incitanta: cum sa-ti modifici masina cu bani putini. Dupa cum stim, tuningul se face cu costuri destul de mari, iar piesele sunt scumpe. In aceasta carte Tuning Auto, descoperim solutii tehnice simple si inteligente, cum sa construim singuri sau sa modificam unele piese cu costuri minime, si de unde facem rost de piese accesibile. Aflam cum stabilim un buget si cum facem o planificare a modificarilor masinii pentru a evita greseli costisitoare si pentru a tine cheltuielile sub control.

Aflam in carte secrete din competitii dezvaluite de campioni romani ca Lucien Hora, campion absolut la coasta, Vali Porcisteanu, campion national de raliuri sau Sorin Ene campion de drift.

Cartea Tuning Auto costa 49 lei, are coperta color lucioasa, 172 de pagini, hartie de calitate cu fotografii color explicative, format 240x170 mm. Se gaseste doar pe internet, cautand in Google “carte tuning” sau pe pagina oficiala www.gotuning.ro, unde poate fi comandata.

Distribuie pe Facebook
mai multe