Adio viitoarelor inmatriculari de maşini ale romanilor in Bulgaria?

Adio viitoarelor inmatriculari de maşini ale romanilor in Bulgaria?
Atentie cetateni, vi se pregateste ceva. Pe scurt, Ministerele de Interne din Romania si Bulgaria cauta acea chichita care sa-i impiedice pe romani sa isi mai inscrie masinile pe nume
Distribuie pe Facebook
Adio viitoarelor inmatriculari de masini ale romanilor in Bulgaria?


Atentie cetateni, vi se pregateste ceva.

Pe scurt, Ministerele de Interne din Romania si Bulgaria cauta acea chichita care sa-i impiedice pe romani sa isi mai inscrie masinile pe numele unor cetateni bulgari pentru a evita taxele de inmatriculare impuse de statul roman, sustine ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.


"Am spus ca as vrea sa aplic o taxa si pentru aceste masini ale romanilor inscrise in Bulgaria. Nu stiu insa cum trebuie procedat. La mijloc sunt niste chestiuni sensibile precum discriminarea, suntem in Uniunea Europeana acum si nu putem sa punem taxe pe o placuta de inmatriculare", a afirmat Nemirschi.

Prin urmare, lucrurile nu sunt asa de simplu de rezolvat precum par, ministrul observand ca sistemul cu pricina "pare sa fi fost extrem de bine gandit".

Iata si rationamentul ministrului care sta la baza unei asemenea investigatii si initiative oficiale: "Un roman si-a platit taxa auto si plateste apoi, anual, impozit pentru infrastructura pe care o foloseste. Vecinul sau, care si-a inscris masina in Bulgaria, nu a platit taxa auto, iar impozitul sau merge la un alt stat, desi el foloseste aceleasi drumuri, aceeasi infrastructura. Nu este normal si de aceea am spus ca trebuie gasit un mod de a taxa masinile romanilor care circula in Romania, dar care sunt inscrise pe numele unor cetateni bulgari", a spus Nemirschi.

Rationamentul facut este corect, n-am ce zice, dar actiunea inmatricularii de catre romani a masinilor in Bulgaria pe numele unor cetateni bulgari a inceput (curioasa coincidenta, nu-i asa?) odata cu masura de triplare a taxei auto, luata de fostul Executiv, al domnului Tariceanu. Este natural ca oamenii (fiecare dispunand de sume de bani limitate, pentru ca traim in Romania) sa se orienteze, daca sistemul le permite, catre acele solutii care ii scutesc de a da bani buni pe o taxa pe care nimeni, in frunte cu Guvernul Romaniei, nu o intelege.

Pe aceeasi tema, Nemirschi si-a aratat indignarea fata de starea tehnica a autovehiculelor venite de peste Dunare, dar si in legatura cu mentalitatea romanilor care aleg sa faca targul cu bulgarii: Sunt niste rable () ma polueaza si, mai mult, ma pot omori (...) Trebuie sa fie o chichita la mijloc. Nu inteleg cum cineva care a platit din banii lui pentru o masina are curajul de a o inscrie pe numele altcuiva", a precizat Nemirschi.

El a afirmat ca ministerele de Interne din Romania si Bulgaria "cauta" o solutie pentru rezolvarea acestei probleme.

Pana la o astfel de lege, oficialul roman ramane increzator ca fenomenul se va opri, in special datorita masurii reducerii taxei auto luata de acesta, dar si odata cu aparitia unor incidente. in acest sens, ministrul a aratat ca au existat cazuri in care bulgarii pe numele carora romanii si-au inscris masinile le-au girat in schimbul unor imprumuturi la banci, ministrul vorbind despre situatii in care "un TIR din Bulgaria" a venit in Romania si "le-a luat oamenilor masinile din fata blocului".
Potrivit spuselor lui Nicolae Nemirschi, 3% din masinile detinute de romani sunt inscrise si circula cu numere bulgaresti. Mult domle mult, dar adaug eu, se poate si mai mult.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 19 Martie 2009