Buşirea maşinii, mai profitabila decat vanzarea ei

Buşirea maşinii, mai profitabila decat vanzarea ei
Un nou fenomen ia amploare pe piata asigurarilor CASCO. Firmele de profil sustin ca unii romani prefera sa incaseze dauna totala auto intrucat iau mai multi bani decat obtin in targ pe autoturism. in sprijinul
Distribuie pe Facebook
Busirea masinii, mai profitabila decat vanzarea ei


Un nou fenomen ia amploare pe piata asigurarilor CASCO. Firmele de profil sustin ca unii romani prefera sa incaseze dauna totala auto intrucat iau mai multi bani decat obtin in targ pe autoturism. in sprijinul acestei teorii asiguratorii aduc evolutia evenimentelor auto, care dovedeste ca numarul de masini declarate dauna totala a crescut cu 30%, de la 9 din 1.000 anul trecut la 12 anul acesta.

Banuielile asiguratorilor sunt alimentate si de cresterea furturilor de autoturisme, in primele trei luni ale acestui an, acestea cunoscand un avans de la 595 la 692 masini furate. Astfel ca, in cazurile in care disparitia unei masini nu este clasificata drept furt de catre politie, companiile de asigurare nu platesc despagubirea, potrivit unei anchete a Evenimentului Zilei.

Explicatia rezida in faptul ca, odata cu regresul pietei auto nu prea mai este avantajos pentru proprietar sa-si vanda masina veche de doi-trei ani, mai ales daca este si asigurata CASCO, deoarece in targ ar incasa mult mai putini bani decat ar lua de la asigurator.

De asemenea, in conditiile in care de la 1 iulie se va introduce procedura constatarii amiabile, termenul de trei luni care era practicat pana acum pentru rezolvarea unui dosar de dauna se va prelungi, deoarece raspunderea este una foarte mare si cade pe umerii angajatului din asigurari sa stabileasca vinovatia, sunt de parere oameni din asigurari.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 28 Mai 2009