Game Over - Noul AC Cobra iese pe strada in 2011

Game Over - Noul AC Cobra iese pe strada in 2011
Candva, o masina usoara, cu doua locuri si un motor V8 facea furori in domeniul auto. Multi considera masina AC Cobra ca fiind primul Supercar si una dintre cele mai proeminente figuri in lumea motorsportului si a masinilor cu traditie. Acum, dupa mai bine de 50 de ani, AC Cobra reinvie. Masinile Lamborghini incep sa se ascunda si cele Ferrari se roaga la un surplus de putere... AC Cobra este aici.
Distribuie pe Facebook

AC Cobra 2011 va fi un Supercar foarte asemanator cu vechiul model. Doua locuri, tractiune spate si un motor V8, clasic american. Asemanarile sunt cele mai multe de ordinul estetic, pe cand, sub capota, puterea pe care o avea masina britanica de odinioara, s-a cam dublat. Multa lume nu stie ca AC Cobra este de productie britanica, nu americana. Compania englezeasca se numea AC Cars si, ulterior, dupa ce Caroll Shelby, fostul pilot de curse, a venit cu ideea montarii unui motor V8, modelul a devenit AC Cobra. Cativa ani mai tarziu, masina incepea sa fie fabricata in Statele Unite, la Detroit.

Noul AC Cobra se intoarce insa in Europa. Acesta va fi produs in Germania. Masina este un proiect ambitios ce imbina tehnica si mecanica, pentru a face una dintre cele mai spectaculoase masini-roadster din lume. Noul AC Cobra va purta si numele companiei care o fabrica, adica Iconic Motors. Mai precis, masina care odinioara se chema AC Cobra, acum va purta numele de Iconic AC Roadster. La acest nou model, americanii de la Shelby nu vor mai colabora, asadar nici numele lor nu va mai da un aer de muscle-car masinii...

Masina care urmeaza sa fie lansata in 2011 va avea un motor V8 de 7 litri ce dezvolta 800 de cp. Aspirat! In teste, prototipurile au prins o viteza de peste 320 de km/h. Va avea un sistem de frane ceramice, suspensie reglabila si un interior foarte rafinat, cu tot confortul posibil. In plus, transmisia va fi manuala, in 6 trepte, asa cum ii sta bine oricarui Supercar.

O veste proasta (sau chiar buna) este legata de pret. Nu se stie pana acum nicio informatie legata de pretul noului bolid al casei AC. Cu siguranta nu va fi unul foarte mic, acesta trecand de bariera celor 100.000 de Euro. Insa, pentru un pasionat de viteza si traditie, care s-a saturat de masini italienesti, este un mizilic.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Game Over - Noul AC Cobra iese pe strada in 2011
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 23 Iulie 2010