Asta da veste buna! Tariful RCA va fi inghetat pe o perioada de sase luni, si nu doar pentru transportatori

Asta da veste buna! Tariful RCA va fi inghetat pe o perioada de sase luni, si nu doar pentru transportatori
  • Transportatorii au ajuns la un consens cu autoritatile romane
  • Tariful RCA va fi suspendat in urmatoarele sase luni, cu posibilitatea de prelungire
  • Daca Guvernul nu adopa azi OUG-ul, transportatorii au amenintat cu noi proteste
Distribuie pe Facebook

Reprezentantii transportatorilor, ai Guvernului si cei ai consiliului Concurentei au ajuns din cate se pare la o concluzie in ceea ce priveste politele de asigurare RCA. Tariful va fi suspendat pe o perioada de sase luni, cu posibilitatea de prelungire.

Politele RCA au fost in ultima vreme cauza principala a mai multor proteste organizate pe centurile marilor orase din tara. Soferii sunt nemultumiti ca asigurarile RCA s-au scumpit in medie cu 26 de procente, iar cele pentru camioane si vehicule de transport persoane cu 52%.

Intr-un final, Guvernul a intervenit in aceasta problema si a anuntat un proiect de ordonanta de urgenta prin care vrea sa schimbe regulile din piata RCA. Aceste modificari presupun, printre altele, ca Autoritatea de Supraveghere Financiara va stabili un tarif de referinta care va trebui respectat de catre firmele asiguratoare, polita de asigurare va putea fi incheiata si pe o luna, va putea fi platita in rate, varsta soferului nu va mai conta, doar istoricul sau, iar cei care vor parasi teritoriul Romaniei nu vor mai fi obligati sa plateasca cartea verde.

Cele mai recente vesti in aceasta problema tocmai au fost date publicitatii, si aflam ca cele trei parti amintite mai sus au ajuns la o concluzie. Chiar daca autoritatile nu au fost de acord initial cu aceasta masura, tariful RCA va fi pana la urma inghetat pe o perioada de sase luni, cu posibilitatea de prelungire.

Mai mult decat atat, reprezentantii transportatorilor au cerut sa fie pastrate si masurile prevazute in ordonanta de urgenta pregatita de Guvern. Acestia au amenintat deasemenea ca daca Executivul nu va adopta aceasta OUG in sedinta de azi, vor iesi maine in strada si vor protesta in fata sediului Guvernului cu 5.000 de TIR-uri.

Va reamintim ca Senatul a votat ieri Legea RCA, insemnand ca parlamentarii au modificat legea cu doar 24 de ore inainte ca Executivul sa faca acelasi lucru. Ambele variante vin in sprijinul transportatorilor, dar o ordonanta de urgenta a Guvernului ar urma sa se aplice imediat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Asigurari auto DATA PUBLICĂRII: 14 Septembrie 2016