Ce asiguratori din Romania platesc dauna prin RCA cel mai rapid?

Ce asiguratori din Romania platesc dauna prin RCA cel mai rapid?
  • City Insurance, cele mai putine daune achitate pagubitilor
  • Allianz, fruntas la numarul de pagube platite din totalul de dosare
  • Euroins, cele mai multe dosare deschise
Distribuie pe Facebook

Cu totii stim ca firme precum Astra sau Carpatica au intrat deja in faliment, asta dupa ce au incasat bani seriosi de la soferi, dar cand a fost nevoie sa despagubeasca, le-au aratat acestora degetul din mijloc. Cert este ca se strange latul si in jurul altor companii de asigurari, din cauza ca sunt rau-platnice...

Dupa Astra si Carpatica, doua firme de asigurari Casco si RCA care dominau piata romaneasca, urmeaza se pare sponsorul principal al echipei Steaua, City Insurance, dar si Euroins pe esafodul falimentului. Asta pentru ca firmele primesc plangeri multe din cauza ca nu achita daunele deloc sau cand le achita, le achita tarziu.

Cei de la Ziarul Financiar au facut un top al celor mai bune si mai proaste companii de asigurari din Romania, pe baza unui singur criteriu: timpul de plata a unei despagubiri. Cei de la ASF, Autoritatea de Supraveghere Financiara, au realizat acest top luand in calcul 116.585 dosare de dauna din a doua jumatate a anului trecut.

Compania City Insurance, cea care este cu un picior in groapa, are cel mai lung termen de asteptare, respectiv peste 50 de zile de la depunerea dosarului. Asta daca esti norocos, ca City i-a despagubit in al doilea semestru din 2015 doar pe 72% din cei care au facut cereri.

Urmeaza falimentara Carpatica, care la acea vreme nu era de domeniul trecutului, si Asirom, o companie inca prezenta si de incredere, dar careia ii ia in medie 22 de zile pentru despagubirea unui sofer lovit de un client Asirom.

In polul opus se afla Allianz-Tiriac, compania cu cele mai scumpe polite, dar pe buna dreptate: au despagubit 89% din soferii care au depus dosare, in timpul cel mai scurt, de numai 6,93 zile in medie. Urmeaza Omniasig si Uniqa, dupa care Groupama si Generali.

Asadar, concluzia e simpla: daca esti un egoist, iti faci RCA la cel mai mic pret, la cea mai slaba companie care achita paguba cu semn de intrebare, in timpul cel mai lung, cum ar fi City Insurance. Daca esti baiat bun si in cazul in care lovesti pe cineva nu vrei sa-i creezi probleme, atunci iti faci la Allianz sau la Omniasig. Drum bun!

Distribuie pe Facebook
mai multe