Cum sa-ti repari masina pe asigurarea RCA a celui vinovat de accident

Cum sa-ti repari masina pe asigurarea RCA a celui vinovat de accident
Din pacate, la noi in tara, in cazul unui accident usor fara victime, este mai bine sa fii vinovat, decat pagubit. Si asta pentru ca un sofer, odata ce a facut un accident, preda polita de asigurare si isi vede mai departe de drum. Insa pagubitul, incepe un lung si anveoios drum pentru a-si repara masina.
Distribuie pe Facebook

Cand se intampla un accident usor si cele doua parti se inteleg care e vinovatul, varianta cea mai rapida este ca cel vinovat sa dea polita de asigurare impreuna cu fisa completata celui accidentat. Pe baza acesteia, cel accidentat isi poate repara masina. Dar cum se face asta?

In cazul in care ai fost accidentat, ai 3 variante la dispozitie ca sa-ti repari masina. Prima, si cea ideala, dar putin probabila, este aceea de a merge cu masina la constatare pentru a solicita suma de bani cuveniti drept despagubire, pentru a face reparatiile in regim propriu. Adica te duci la asigurare, iei banii si dupa aia ori iti repari masina, ori faci ce vrei cu banii. Dar aici exista cateva riscuri: asiguratorul sa aprecieze reparatia la un cost foarte mic sau sa plateasca aceasta suma cu foarte mari intarzieri.

A doua varianta este aceea de a merge cu masina la un service care nu are conventie cu acea firma de asigurari. Adica te duci la orice service auto, dupa care service-ul emite documentele pentru a-si recupera banii. Conform normelor emise de CSA, asiguratorul este obligat sa plateasca reparatia in maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei. Si aici avem cateva dezavantaje: asiguratorul poate intarzia cu lunile realizarea dosarului de dauna, ceea ce poate duce la blocarea masinii in service. Multe service-uri nu accepta masini reparate pe asigurare, tocmai din intarzierea platilor.

A treia varianta este aceea de a duce masina la un atelier auto care are conventie cu firma de asigurare. Aici, lucrurile ar putea sa se miste mai repede, in ceea ce priveste dosarul de dauna, dar nu mai sunt valabile cele 10 zile de plata. Mai exact, service-urile se inteleg cu asiguratorii sa plateasca la termene mai mari, ceea ce iar poate duce la intarzierea si blocarea masinii. Problema aici este ca poti da de un service prost, poti avea surpriza ca ai montate piese proaste in loc de piese originale, etc.

Cert este ca niciuna din cele 3 variante mentionate mai sus nu este buna. Dupa ce ca omul a avut de suferit si ramane fara masina cat e ea in service, mai trebuie sa si alerge si sa astepte mult dupa terminarea reparatiei. Tu ce faci cu masina in cazul in care esti lovit si vrei s-o repari pe asigurarea celui vinovat?

Sondaj

Cum repari masina pe RCA?

Distribuie pe Facebook
mai multe