Daca ai masina inmatriculata in Bulgaria, ai mare grija la asigurarea RCA. Vecinii pregatesc surprize

Daca ai masina inmatriculata in Bulgaria, ai mare grija la asigurarea RCA. Vecinii pregatesc surprize
  • Bulgarii pregatesc noi surprize pentru romanii cu masini inmatriculate la Sud de Dunare
  • Cei mai multi dintre acestia nu au incheiate polite RCA sau uita sa le reinnoiasca
  • Pentru a stopa acest fenomen, minsterul de interne cere anularea automata a inmatricularii
Distribuie pe Facebook

Autoritatile bulgare pregatesc noi surprize pentru vecinii care au masini inmatriculate in Bulgaria si nu au incheiate asigurari RCA.

Intr-un nou episod din saga inmatricularii masinilor in Bulgaria, autoritatile vecine incearca sa puna si mai multe piedici celor care vor sa isi inregistreze autoturismele in tara de la Sud de Dunare.

Noile statistici arata ca nu mai putin de 100 de mii de masini din Romania, Moldova sau Grecia sunt inmatriculate in Bulgaria. Datorita multitudinii de taxe si impozite din tarile respective, proprietarii aleg aceasta solutie.

Problema vine din punctul de vedere al asigurarilor RCA. Multi dintre cei care isi inregistreaza masinile in Bulgaria, ori nu au incheiate astfel de asigurari, ori uita sa le reinnoiasca.

Pentru a stopa acest fenomen, Ministerul Bulgar de Interne a cerut anularea automata a inmatricularii autoturismelor fara RCA. Mai mult de atat, autoritatile bulgare doresc sa limiteze pierderile suferite de fondul de garantie mentinut de companiile bulgare de asigurari, cele care platesc pagubele suferite de un automobil atunci cand este implicat intr-un accident de circulatie.

Acest fond de garantie va verifica periodic automobilele cu RCA-ul expirat si informatiile culese vor fi trimise Politiei Rutiere, care va anula inmatricularea.

Pentru a evita aceste neplaceri, sfatul nostru este sa nu uitati sa va faceti RCA-ul sau, in cazul in care il aveti, sa il reinnoiti. Ca acest lucru sa fie si mai usor, companiile de asigurari vor introduce contractarea on-line de polite RCA si Casco.

Distribuie pe Facebook
mai multe