Este haos pe strazile din Romania. Unul din patru soferi circula fara RCA valabil

Este haos pe strazile din Romania. Unul din patru soferi circula fara RCA valabil
  • Un sfert dintre masinile aflate in circulatie nu au RCA valabil
  • Este concluzia la care a ajuns Consiliul Concurentei
  • Autoritatea vrea pentru persoanele fizice doar polite pe 6 / 12 luni
Distribuie pe Facebook

Statistica ingrijoratoare a Consiliului Concurentei: aproximativ un sfert dintre masinile aflate in circulatie nu au RCA valabil.

Obligatorie conform legii, insa aparent optionala pentru multi dintre soferii care gonesc pe strazile din Romania. Potrivit unei statistici a Consiliului Concurentei, aproximativ un sfert dintre masinile aflate in circulatie nu au RCA valabil.

De vina pentru aceasta situatie ar fi faptul ca proprietarii au incheiat polita pentru o perioada foarte scurta - o luna, iar apoi au uitat sa o reinnoiasca, a declarat autoritatea de concurenta pentru Agentia Nationala de Presa AGERPRES.

"O problema o constituie reducerea gradului de cuprindere in RCA cauzata, probabil, de existenta politelor de asigurare cu durata foarte scurta. Sunt destul de multe masini in circulatie (aproximativ un sfert), care nu au RCA valabil, pentru ca proprietarii au incheiat polita pentru o perioada foarte scurta - o luna - iar apoi au uitat sa o reinnoiasca."

Consiliul Concurentei vine si cu o solutie pentru rezolvarea acestei probleme: persoanele fizice sa nu mai poata incheia polite de asigurare obligatorie de raspundere civila auto decat pentru perioade mai mari de timp - 6 sau 12 luni.

"Ca urmare, noi am propus ca politele RCA sa se poata incheia pentru 6 sau 12 luni, pentru persoane fizice, si pentru o perioada de la o luna la 12 luni, multiplu de o luna, pentru persoanele juridice.", a concluzionat autoritatea de concurenta.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Asigurari auto DATA PUBLICĂRII: 10 Septembrie 2018