Guvernul a adoptat lista tarifelor maxime pentru RCA. Vestea buna este ca nu vei plati mai mult decat acum

Guvernul a adoptat lista tarifelor maxime pentru RCA. Vestea buna este ca nu vei plati mai mult decat acum
  • Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta care limiteaza preturile RCA
  • Acestea vor fi valabile din 12 noiembrie 2016 pana in 12 mai 2017
  • Nicio asigurare RCA nu va fi mai scumpa decat in prezent
Distribuie pe Facebook

Guvernul Romaniei a adoptat astazi ordonanta de urgenta care impune limitarea prin lege a tarifelor percepute de societatile de asigurare. Acestea se vor aplica incepand cu 12 noiembrie 2016 i vor fi valabile pana in 12 mai 2017.

Dupa ce in urma cu o saptamana, Autoritatea de Supraveghere Financiara a stabilit noile preturi pentru primele RCA, Guvernul Romaniei a adoptat astazi mult-asteptata ordonanta de urgenta care impune limitarea acestor tarife percepute de societatile de asigurari.

Astfel, ordonanta urmeaza acum sa fie publicata in Monitorul Oficial, iar tarifele vor intra in vigoare in 12 noiembrie si vor fi valabile, asa cum a fost intelegerea, 6 luni, adica pana in 12 mai 2017.

Varianta finala a actului normativ tocmai adoptat contine pe langa noile preturi, si cateva noutati care ii protejeaza pe proprietarii de masini. Cea mai importanta veste este ca in cazul in care tariful actual al unei polite RCA este mai mic decat tariful maxim stabilit prin lege, compania de asigurari este obligata sa vanda in continuare la pretul respectiv, fara sa majoreze pretul. Cu alte cuvinte, in perioada mai sus amintita, niciun proprietar de masina nu va plati asigurari RCA mai scumpe.

Potrivit tarifelor maxime anuntate saptamana trecuta, soferii de peste 60 de ani cu masini cu motoare de cel mult 1.4 litri, vor plati cel mai mic RCA, in valoare maxima de 541 de lei, iar soferii de pana in 25 de ani vor achita aproximativ 1.000 de lei.

Cele mai mari preturi vor fi platite de soferii care au masini cu motoare de peste 2.5 litri; acestia vor scoate din buzunare intre 1.500 si 3.000 de lei, in functie de varsta.

Iti reamintim ca politele RCA vor putea fi incheiate si pe o perioada de o luna, insa sistemul bonus malus nu se va aplica in acest caz, astfel ca soferii care nu au avut parte de incidente nu vor mai beneficia de reduceri ale tarifelor. Pe de alta parte, cei care au provocat incidente vor beneficia de ultimul sistem bonus malus care a fost valabil in cazul lor, fara ca pretul final sa fie mai mare decat pretul maxim stabilit de lege.

Un alt dezavantaj pentru cei care isi vor incheia o polita pentru o perioada de o luna este faptul ca nu vor beneficia de asistenta in caz de accident, aceasta fiind acordata doar celor care au politele inchieate pe 6 sau 12 luni.

Guvernul a revenit si asupra problemei masinilor electrice, si a clarificat ca acestea vor fi incadrate la categoria masinilor cu motoare sub 1.200 cmc.

Distribuie pe Facebook
mai multe