Legea RCA a fost modificata

Legea RCA a fost modificata
Conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a adoptat marti o serie de modificari in legislatie secundare cu privire la asigurarea obligatorie de raspundere civila auto.
Distribuie pe Facebook

Asiguratorii care nu-si indeplinesc obligatiile stipulate in politele RCA sau le indeplinesc defectuos, vor fi obligati sa plateasca pentru fiecare zi de intarziere penalitati de 0,2% din valoarea despagubirii.

Asiguratorul RCA este obligat sa plateasca despagubirea daca, in termen de maximum trei luni de la notificarea cu privire la producerea daunei, nu a anuntat pagubitul ca i s-au respins pretentiile de despagubiri si nici motivele acestei respingeri.
O alta modificare esentiala adusa legislatiei RCA este ca pentru politele emise incepand cu data de 1 ianuarie 2012, sistemul bonus-malus se va aplica si asiguratilor persoane juridice.
De asemenea, se reduce de la 10 zile la 5 zile lucratoare termenul in care asiguratorul are obligatia de a comunica asiguratului/pagubitului intentia de a desfasura investigatii.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Asigurari auto DATA PUBLICĂRII: 30 Noiembrie 2011