Masinile romanesti fara asigurare sunt pe locul 2 in clasamentul accidentelor din Anglia

Masinile romanesti fara asigurare sunt pe locul 2 in clasamentul accidentelor din Anglia
Se pare ca numarul masinilor cu numere de Romania, care merg pe strazile din Marea Britanie, a crescut. A crescut atat de mult, incat Romania a ajuns pe locul 2 in clasamentul tarilor care au masini in Anglia si care produc accidente. Si asta fara sa aiba asigurare!
Distribuie pe Facebook
Numarul accidentelor rutiere care implica masini fara asigurare provenite din Europa de Est a crescut cu 400 la suta in ultimii zece ani, cele inmatriculate in Romania situandu-se pe locul doi in acest clasament, relateaza Daily Express, in editia electronica de luni.
Soferii polonezi sunt implicati in cel mai mare numar de accidente, 2.436, ceea ce reprezinta o crestere de 575 la suta fata de 361 in 2001. Acestia sunt secondati de romani, cu 610 accidente (o crestere de 703 la suta) si de cehi cu o crestere de 144 la suta respectiv tot 610 accidente.
Expertii sustin ca extinderea europeana este in spatele exploziei de masini inregistrate in strainatate in Marea Britanie si au cerut inasprirea normelor.

Potrivit legii britanice, este legal sa ai o masina inregistrata in strainatate daca aceasta nu este in tara de mai mult de sase luni.

Sursa: gandul.info

Distribuie pe Facebook
mai multe