O noua incercare de jecmanire a soferilor: ai multe amenzi, platesti mai mult la RCA

O noua incercare de jecmanire a soferilor: ai multe amenzi, platesti mai mult la RCA
  • Tarifele asigurarilor RCA s-ar putea modifica din nou
  • Soferii cu multe amenzi vor plati mai mult
  • Se vrea revenirea la vechiul sistem bonus-malus
Distribuie pe Facebook

Biroul Asiguratorilor Auto din Romania isi propune sa schimbe din nou tarifele RCA. Soferii care au multe amenzi ar urma sa plateasca mai mult decat ceilalti, iar noul sistem bonus-malus va fi inlocuit cu cel vechi.

Piata asigurarilor RCA din Romania este intr-o continua miscare, astfel ca dupa o inghetare a preturilor pe o perioada de sase luni si mai recent, impunerea unor tarife de referinta, preturile asigurarilor obligatorii risca sa se modifice din nou.

Autoritatile statului si diferite institutii cauta fel de fel de masuri pentru a echilibra piata, iar cea mai recenta propunere vine din partea Biroului Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR). Aceasta vizeaza luarea in calcul a amenzilor primite de soferi pentru stabilitarea tarifelor RCA. Cu alte cuvinte, daca ai multe amenzi, vei plati mai mult.

"Vom incerca sa scadem cumva frecventa daunelor si ne-am gandit sa umblam la comportamentul soferilor, Trebuie sa vedem cum putem colabora cu politia pentru a obtine informatii referitoare la soferi. De exemplu, amenzi de circulatie," a precizat Madalina Rosu, presedintele BAAR

Aceasta nu este singura nemultumire a Biroului, in contextul in care acesta se gandeste sa propuna si schimbarea noului sistem bonus-malus, pe motiv ca nu este unul echitabil. Pentru a-ti reaminti, acesta prevede doar 8 categorii si diferente de pana la 32% fata de pretul standard pentru ambele categorii.

Reprezentantii BAAR sunt de parere ca dupa acest model, soferii cu multe daune au ajuns sa fie penalizati mai putin, pe cand ceilalti beneficiaza de o reducere insuficienta a tarifelor. Din aceasta cauza, o alta propunere este revenirea la precedentul sistem bonus-malus.

Distribuie pe Facebook
mai multe