Politele RCA s-ar putea scumpi

Politele RCA s-ar putea scumpi
Conducatorii auto ar putea scoate din buzunar mai multi bani pentru politele obligatorii RCA, in unele cazuri chiar si cu 50% mai mult. Potrivit unui proiect legislativ propus de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, valoarea politelor va trebui sa includa si profitul asiguratorilor.
Distribuie pe Facebook
Valoarea medie a asigurarii RCA variaza in acest moment intre 400 si 2.000 de lei pe an. In cele mai multe cazuri, soferii opteaza insa pentru cele mai ieftine polite. Pe termen scurt, asiguratorul atrage numerosi clienti si isi mareste cota de piata. In schimb, pe termen lung, politele ieftine inseamna pierderi pentru asigurator, iar acest lucru duce la intarzierea platilor catre conducatorii auto prejudiciati.
Prin aceasta propunere, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor vrea sa oblige companiile care ofera polite RCA sa nu mai vanda asigurari pe care nu le pot onora ulterior.
"De principiu politele RCA se scumpesc cam luna de luna cu 2,3 procente, dar s-ar parea ca de la inceputul anului viitor o sa existe o scumpire ceva mai accelerata ne putem astepta chiar si la o crestere de 30-40% incepand cu luna decembrie sau chiar ianuarie", a declarat Razvan Rusu, broker de asigurari.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Asigurari auto DATA PUBLICĂRII: 26 Noiembrie 2012