Raspunsul la accidentele GRAWE: un nou jucator pe piata asigurarilor RCA intra in Romania

Raspunsul la accidentele GRAWE: un nou jucator pe piata asigurarilor RCA intra in Romania
  • Grawe e specializata pe asigurari de viata
  • 135.000 de clienti in tara, dar nu auto
Distribuie pe Facebook

Chiar daca nu ati auzit niciodata de GRAWE, aceasta este o companie austriaca de asigurari de toate felurile. Recent, GRAWE Romania a primit avizul de a intra pe piata politelor RCA si Casco.

Grawe Romania este un nume destul de vechi pe piata asigurarilor imobiliare, insa pe cea auto e abia pe cale sa intre. Si asta pentru ca Autoritatea de Supraveghere Financiara, ASF, tocmai a avizat compania romaneasca, parte a asiguratorului austriac cu acelasi nume, pentru a vinde polite de asigurare auto.

Se pare ca austriecii au facut formalitatile de aprobare a licentei RCA si Casco la finalul lui 2015 iar ASF abia acum a aprobat cererea. Asta dupa ce doua companii cu istoric mare de pe piata RCA, Astra si Carpatica au falimentat, iar alte 3 sunt pe cale sa intre in procedura de insolventa. Asa ca loc ar fi, motiv pentru care GRAWE e pe cale sa inceapa sa ne vanda noua, soferilor, polite de asigurare.

In Romania, compania are 135.000 de clienti, majoritatea fiind polite pe viata si asigurarile pe bunuri. Insa in domeniul auto, cele doua firme falimentare care faceau asigurari de Raspundere Civila, au lasat in urma peste 1,8 milioane de clienti care asteapta sa-si schimbe furnizorul. Asadar, GRAWE urmeaza sa inter pe piata la momentul oportun, insa nu se asteapta nimeni la tarife mici care sa destabilizeze piata actuala. Din pacate...

Distribuie pe Facebook
mai multe