Carpatica a murit si peste 1 milion de soferi sunt afectati. Urmeaza Euroins si City?

Carpatica a murit si peste 1 milion de soferi sunt afectati. Urmeaza Euroins si City?
  • ANAF a facut 353 de polite Casco la ANAF in februarie
  • Urmeaza Euroins si City pe lista falimentelor
  • 936.000 de soferi au RCA la Carpatica
Distribuie pe Facebook

Nu este nicio surpriza faptul ca celebra companie romaneasca de asigurari Carpatica a decedat mortal, intrand in faliment. Numai inteligentii de la ANAF nu se asteptau la asa ceva si au facut asigurari la cateva sute de masini recent, la Carpatica...

Va spuneam nu demult ca firma Carpatica este cu un picior in groapa. Ei bine, acum a ajuns cu ambele picioare in groapa si deja a fost aruncat pamantul peste acest nume cunoscut de toti soferii. In speta, 1.310.000 de contracte de asigurari vor fi lasate de izbeliste, dintre care majoritatea, peste un milion, fiind polite RCA si Casco la automobile...

In cazul celor peste 1 milion de soferi care au RCA si Casco, se pare ca Fondul de Garantare a Asiguratilor, adica FGA, va fi cel care ii va despagubi in caz de dauna. Din pacate, asta inseamna un drum in plus pentru sofer, un dosar mai mare si o perioada mult mai lunga de asteptare a banilor cuveniti... Dar asta e Romania!

Desi Carpatica si-a anuntat incapacitatea de despagubire a soferilor accidentati de multi ani, iar numarul plangerilor impotriva firmei s-au inmultit, au fost si institutii ale statului destul de naive incat sa mai faca o ultima magarie. Este si cazul celor de la ANAF care, acum cateva luni, cand Carpatica era deja in procedura de insolventa, au facut un contract in valoare de 301.864 lei + TVA pentru 353 de masini folosite de agentii ANAF.

Trecem peste acest contract cu semne de intrebare, exact cand firma intra in faliment, si revenim la starea asigurarilor. Care, dupa Astra si Carpatica, nu este deloc una roz. In procedura de redresare financiara se afla acum si alte doua companii de asigurari romanesti, Euroins si City Insurance, care, cel mai probabil, vor avea soarta celorlalte doua care au ajuns in faliment, in cursul acestui an.

Pentru soferi, asta nu inseamna decat un singur lucru: preturi mai mari la RCA. Oricum, in ultimul an, preturile la asigurarile obligatorii s-au cam dublat. Si dupa ce vor mai disparea de pe piata inca doua companii, cele ramase isi vor face de cap si vor stabili preturi aberante, iar soferii nu vor avea ce sa faca, decat sa le achite.

Distribuie pe Facebook
mai multe