Schimbari majore pe piata RCA. Intra in vigoare chiar de azi

Schimbari majore pe piata RCA. Intra in vigoare chiar de azi
  • Constatarea daunei va putea fi facuta oriunde
  • Vehiculul va putea fi reparat in orice service
  • Decizia a fost luata de Autoritatea pentru Supraveghere Financiara
Distribuie pe Facebook

Autoritatea pentru Supraveghere Financiara a decis ca de azi incolo dauna se poate constata oriunde vrea pagubitul, iar masina poate fi reparata in orice service.

Acum cateva luni, dupa lungi negocieri, reprezentantii transportatorilor, ai Guvernului si cei ai Consiliului Concurentei luau decizia de a ingheta tariful politelor de asigurare RCA pe o perioada de sase luni.

Cu cateva luni ramase pana la expirarea acestei decizii, Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF) a luat azi doua decizii importante care ii vor afecta pe toti soferii din Romania. Anuntul a fost facut cu putin timp in urma de aceasta autoritate printr-o informare, dar si de Cristian Muntean, presedintele Asociatiei Service-urilor (ASSAI).

Mai exact, incepand din 10 februarie "In situatia producerii unui eveniment asigurat prin contractul RCA, obligatia asiguratorului de a constata daunele produse nu este conditionata de existenta unei relatii contractuale intre asigurator si unitatea de service in care persoana pagubita alege sa repare vehiculul."

Cu alte cuvinte, firmele de asigurare sunt obligate sa efectueze constatarea daunelor oriunde doreste pagubitul, nu doar la centrele de constatare a daunelor, iar masina poate fi reparata in orice service doreste pagubitul (indiferent daca are sau nu contract de colaborare cu firma de asigurari).

Totodata, in informarea transmisa de ASF se mai arata ca "obligatia persoanei pagubite este de a permite accesul la vehiculul avariat si nu la locatia unde se afla vehiculul respectiv," si ca firma de asigurari este obligata sa efectueze constatarea prejudiciilor in termen de 5 zile lucratoare de la data notificarii primite de la persoana prejudiciata.

Potrivit site-ului economica.net, Autoritatea pentru Supraveghere Financiara a ajuns la aceste decizii in urma solicitarilor facute de service-uri in urma cu un an.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Asigurari auto DATA PUBLICĂRII: 10 Februarie 2017