Se anunta noi scumpiri pentru soferii romani: "Vestea proasta este ca perioada de echilibru a luat sfarsit!"

Se anunta noi scumpiri pentru soferii romani: "Vestea proasta este ca perioada de echilibru a luat sfarsit!"
  • Politele RCA s-ar putea scumpi din iarna
  • Plafonul de 25% pentru cheltuielile administrative ar putea fi eliminat
  • Dezbaterile pe aceasta tema vor incepe, cel mai probabil, in toamna
Distribuie pe Facebook

Iarna s-ar putea sa aduca noi scumpiri pentru soferii romani. Pretul politelor pentru asigurarile RCA ar putea creste daca mai multe propuneri facute de companiile de asigurari vor fi transpuse in legislatie.

Preturile asigurarilor RCA au luat-o razna in 2017 cand autoritatile au fost nevoite chiar sa inghete tarifele maxime pentru mai bine de trei luni.

Situatia s-a mai calmat anul acesta, astfel ca in urma unor reglementari mai dure din partea Autoritatii de Supraveghere Financiare (ASF) pretul politelor RCA a scazut constant in ultima perioada. Statistic, in primele trei luni ale anului, prima medie a fost de 589 de lei, cu 19% mai ieftina decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Din pacate pentru soferi, asigurarile RCA s-ar putea scumpi din nou incepand din iarna, in cazul in care plafonul de 25% pentru cheltuielile administrative va fi eliminat. Aceasta este numai o masura dintr-o serie de propuneri pe care companiile de asigurari vor sa le vada transpuse in legislatie.

"Vestea proasta este ca perioada de acalmie si echilibru din ultimii doi ani din piata de asigurari a luat sfarsit. [...] Pretul RCA va creste cu certitudine din aceasta iarna daca modificarile dorite de asiguratori vor fi aduse legii si normei RCA," avertizeaza Dan Barbu, presedinte Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI).

Desigur, societatile de asigurari nu au propus aceste masuri de capul lor, ci oarecum, la solicitarea Comisiei Europene care a avertizat ca obligatia companiilor de asigurari de a notifica intentia de a modifica preturile contravine unor articole din Directiva Solvabilitate II.

Cel mai probabil, dezbaterile pe aceasta tema vor incepe in toamna astfel ca sunt sanse mari ca din iarna, soferii romani sa plateasca mai mult pe politele RCA.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Asigurari auto DATA PUBLICĂRII: 14 August 2018