Se scumpeste iar RCA-ul? ASF a publicat acum noile tarife de referinta, iar preturile au crescut, in majoritatea cazurilor, fata de februarie 2023

Se scumpeste iar RCA-ul? ASF a publicat acum noile tarife de referinta, iar preturile au crescut, in majoritatea cazurilor, fata de februarie 2023
  • Se scumpeste iar RCA-ul?
  • ASF a publicat acum noile tarife de referinta, iar preturile au crescut, in majoritatea cazurilor, fata de februarie 2023
Distribuie pe Facebook

Cea mai mare suma se apropie, mai nou, de pragul de 4.750 de lei - conform primelor informatii si detalii date publicitatii.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a publicat, recent, noile tarife de referinta pentru asigurarea auto obligatorie, iar vestile nu sunt deloc imbucuratoare. Potrivit documentului regasit pe siteul institutiei, preturile au crescut pentru aproape toate categoriile de soferi.

Dupa cum precizam si anterior, cea mai mare suma se apropie acum de pragul de 4.750 de lei si va fi platita de conducatorii auto cu varsta mai mica de 30 de ani - cu conditia ca acestia sa detina masini dotate cu motoare cu capacitate cilindrica mai mare de 2.500 de centimetri cubi.

La polul opus, cel mai mic tarif de referinta pentru polita RCA este de 1.055 de lei, o crestere de aproape 50 de lei fata de februarie 2023, si se aplica soferilor cu varsta cuprinsa intre 51 - 60 de ani. Cu conditia ca acestia sa detina masini cu motoare de maxim 1.200 de centimetri cubi.

Exista, printre mai multe cresteri, si cateva scaderi de pret - acestea vizand, in mod special, conducatorii auto cu varsta cuprinsa intre 31 - 40 de ani si 41 - 50 de ani, cu conditia detinerii unor masini dotate cu motoare cu capacitate cilindrica mai mare de 2.500 de centimetri cubi ori electrice.

Noile tarife de referinta pentru asigurarea RCATarife de referinta pentru asigurarea RCA, persoane fizice, decembrie 2023.

Noile tarife de referinta pentru asigurarea RCATarife de referinta pentru asigurarea RCA, persoane fizice, februarie 2023.

Distribuie pe Facebook
mai multe