Se scumpeste RCA-ul? ASF a publicat acum noile tarife de referinta, iar preturile au crescut semnificativ fata de 2021

Se scumpeste RCA-ul? ASF a publicat acum noile tarife de referinta, iar preturile au crescut semnificativ fata de 2021
  • Se scumpeste RCA-ul?
  • ASF a publicat acum noile tarife de referinta, iar preturile au crescut semnificativ fata de 2021
Distribuie pe Facebook

Cea mai mare suma depaseste, mai nou, pragul de 3.500 de lei - potrivit primelor informatii si detalii date publicitatii.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a publicat recent - zilele acestea, noile tarife de referinta pentru asigurarea auto obligatorie, iar vestile rele nu au intarziat sa apara. Potrivit documentului de pe site-ul institutiei, preturile au crescut pentru toate categoriile de soferi.

Dupa cum precizam si anterior, cea mai mare suma depaseste acum 3.500 de lei si va fi platita de conducatorii cu o varsta mai mica de 30 de ani si masini cu motoare cu o capacitate cilindrica mai mare de 2.500 de centimetri cubi.

La polul opus, cel mai mic tarif de referinta pentru polita RCA este de 762 de lei si se aplica soferilor cu o varsta cuprinsa intre 51 - 60 de ani, care conduc masini cu motoare de maximum 1.200 de centimetri cubi, potrivit documentului publicat de curand, zilele trecute, de ASF.


In 2021, cand Autoritatea de Supraveghere Financiara a operat ultima actualizare a tarifelor de referinta pentru asigurarea auto obligatorie, sumele publicate pe site-ul institutiei variau incepeau de la 693 si urcau pana la 3.032 de lei.

Distribuie pe Facebook
mai multe