Soferii fara RCA identificati cu camerele de rovinieta. Momentan propunere, dar cum ar fi sa devina realitate?

Soferii fara RCA identificati cu camerele de rovinieta. Momentan propunere, dar cum ar fi sa devina realitate?
  • Soferii fara RCA sa fie identificati cu camerele pentru rovinieta
  • Din punct de vedere tehnic este posibil
  • Ar trebui semnat un parteneriat intre asiguratori si CNAIR
Distribuie pe Facebook

Autoritatea de Supraveghere Financiara a venit cu propunerea ca soferii care circula pe drumurile publice cu masini fara RCA sa fie identificati cu ajutorul camerelor pentru rovinieta.

Daca soferii care circula pe drumurile patriei fara rovinieta pot fi identificati foarte usor cu ajutorul camerelor video montate de CNAIR, cei care circula cu o masina care nu are asigurare obligatorie de raspundere civila (RCA) o pot face fara niciun stres pana cand sunt opriti in trafic de politia rutiera.

Pentru ca in prezent, aceasta este singura modalitate prin care pot fi depistati. Potrivit statisticilor, aproximativ 22% dintre conducatorii auto circula pe drumurile publice din Romania fara RCA.

Autoritatile se gandesc la diferite modalitati prin care sa stopeze acest fenomen, iar o propunere recenta ar fi ca acesti soferi sa fie identificati cu ajutorul camerelor video folosite in prezent de CNAIR pentru a-i depista pe cei care circula fara rovinieta.

Oficialii Autoritatii de Supraveghere Financiara sunt dispusi sa discute cu reprezentantii Companiei de Drumuri pe marginea acestui subiect, mai ales ca din punct de vedere tehnic este posibil.

"Incercam sa vedem in ce masura exista posibilitatea tehnica [...] astfel incat, odata cu citirea numerelor masinilor si identificarea lipsei rovinietei, sa se faca o corelatie cu bazele de date astfel incat sa se identifice si masinile neasigurate prin asigurarea obligatorie RCA," a declarat Cristian Rosu, vicepresedintele ASF.

Ramane de vazut daca acest proiect va ramane la stadiul de discutie, sau companiile de asigurari si reprezentantii CNAIR chiar vor face ceva concret ca acest parteneriat sa devina realitate si numarul celor care circula fara RCA sa se reduca.

Distribuie pe Facebook
mai multe