Tarifele maxime RCA ar putea fi inghetate pentru inca 3 luni

Tarifele maxime RCA ar putea fi inghetate pentru inca 3 luni
  • Tarifele maxime RCA ar putea fi inghetate pentru alte 3 luni
  • Problema urmeaza sa fie discutata in sedinta de Guvern
  • Aceata masura urma sa expire pe 18 mai
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, tarifele maxime pentru RCA ar putea ramane valabile pentru inca trei luni. Autoritatile ar putea lua aceasta decizie din cauza ca noua lege a asigurarilor obligatorii pentru masini nu este finalizata.

In urma cu sase luni, Guvernul Romaniei a fost nevoit sa inghete preturile RCA pentru 90 de zile, dupa ce transportatorii au protestat pe centurile marilor orase din tara, dar si in Piata Victoriei din Bucuresti, unde s-a strans un numar foarte mare de TIR-uri.

Adoptata printr-o Ordonanta de Urgenta, aceasta masura urma sa expire pe 18 mai, insa potrivit unor surse guvernamentale acest lucru s-ar putea sa fie amanat. News.ro precizeaza ca ministrul Finantelor a avut mai multe intalniri cu transportatorii si cu reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara, si ca ia in calcul prelungirea plafonarii tarifelor RCA cu inca trei luni, adica pana pe 18 august.

Partile implicate in aceasta problema ar fi ajuns la aceasta decizie dupa ce autoritatile nu au fost in stare sa puna pe masa legislativului noua lege RCA care sa includa toate prevederile negociate si agreate la finalului anului trecut. Potrivit sursei amintite mai sus, legea urmeaza sa fie discutata in perioada urmatoare.

Totodata, adoptarea acestor tarife maxime a adus si alte schimbari, printre care posibilitatea de a incheia polite RCA pe o perioada de o luna. In acest caz insa, sistemul bonus malus nu se aplica, astfel ca soferii care nu au avut parte de incidente nu vor mai beneficia de reduceri ale tarifelor.

Un alt dezavantaj pentru cei care aleg sa-si faca asigurarea pe o luna este faptul ca nu beneficiaza de asistenta in caz de accident, aceasta fiind acordata doar celor care au polite incheiate pe 6 sau 12 luni.

Distribuie pe Facebook
mai multe