A doua jumatate a CNR DUNLOP 2012 incepe astazi la Sibiu

A doua jumatate a CNR DUNLOP 2012  incepe astazi la Sibiu
A doua jumatate a Campionatului National de Raliuri DUNLOP 2012 debuteaza astazi in Piata Mica din Sibiu, cu a cincea etapa din calendarul competitional FRAS. Programat in perioada 20-21 iulie, Raliul Sibiului va alinia la start 40 de echipaje din campionatul intern de profil si 17 echipaje straine, din IRC, numarul total de echipaje inscrise fiind 57.
Distribuie pe Facebook
Evenimentul numarul 1 al actualului sezon CNR Dunlop 2012 este de departe Raliul Sibiului, care va alinia la start in acest sfarsit de saptamana, piloti atat din campionatul intern de raliuri, cat si din IRC, si va avea cele mai multe probe speciale, cu peste 200 de kilometri de concurs, dintr-o competitie de acest gen din Romania.
Contand ca etapa a V-a a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2012, Raliul Sibiului puncteaza anul acesta si in IRC, oferind oportunitatea pilotilor romani de a-si masura fortele cu cativa dintre cei mai buni piloti IRC ai momentului pe teren propriu. Cu toate acestea doar 14 echipaje din CNR Dunlop 2012 nu vor rata sansa de a se vedea inscrise si in clasamentul general al competitiei internationale.
La jumatatea sezonului, C. Spitzmuller conduce in clasamentul general al CNR Dunlop 2012 cu 1 punct in fata favoritului la titlu, pitesteanul V. Porcisteanu. Dar absenta sa de pe grila de start a Raliului Sibiului va lasa drum liber urmaritorilor sai catre varful clasamentului la zi. In spatele maghiarului cu state vechi in motorsport, Porcisteanu vine la Raliul Sibiului cu ambitii duble, incercand sa inscrie atat in CNR Dunlop 2012 cat si in IRC.
Un loc fragil in top 3-ul clasamentului CNRD dupa 4 etape il ocupa D. Gartofan cu 51 de puncte cumulate in trei etape fara podium si un loc trei la Timisoara. La Sibiu, pilotul brasovean va puncta in ambele competitii fiind insa in clasamentul CNRD sub presiunea fortei franceze, F. Delecour, care vine la Sibiu cu dorinta unei noi victorii.
Pilotii care sunt inscrisi in lupta pentru titlu in CNR Dunlop 2012 si care vor lua startul la Sibiu vor alerga 205,8 kilometri si vor cumula, in functie de ordinea de sosire, puncte o data si jumatate fata de o etapa clasica din CNRD.
Raliul Sibiului numara doua superspeciale, ambele cu desfasurarea in groapa de la pompieri, si 10 probe speciale desfasurate dupa cum urmeaza: vineri Dobarca si Crinti cu cate doua treceri fiecare si doua probe de noapte, Paltinis si Santa, iar sambata Gatul Berbecului si Santa, pe zi, cu cate doua treceri fiecare.
Configuratia probelor speciale confera ca suprafata de concurs preponderent macadamul, dar rezerva si o proba de asfalt ca si in anii precedenti.
Distribuie pe Facebook
mai multe