Bacau Rally Team a luptat pana in ultimul moment

Bacau Rally Team a luptat pana in ultimul moment
  • Bacau Rally Team a obtinut locul doi la Raliul Harghitei
  • Rares Tomita si Alex Mirea au abandonat din motive tehnice
  • Adrian Raspopa si Dan Girtofan au urcat pe podium
Distribuie pe Facebook

Sansele Bacau Rally Team de a ocupa un loc pe podiumul rezervat echipelor s-au naruit in urma a doua abandonuri tehnice, echipa luptand insa pana la final si reusind un loc doi la ultima reprezentatie a Campionatului National de Raliuri 2013.

Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu au terminat sezonul actual in aceasi nota de dominatie absoluta pe care au inceput la etapa de casa de la Bacau. “Raliul Harghitei a avut niste probe foarte frumoase din punct de vedere al pilotajului insa putin cam dure pentru masini. Ma bucur ca am terminat sezonul cu o noua victorie si per total acest campionat il consider unul reusit din foarte multe puncte de vedere. Vreau sa-l felicit pe Catalin, copilotul meu, pentru ca a reusit o treaba fantastica si am putut merge intr-un ritm sustinut in a doua parte a anului.

Desi avem mai multe victorii de etapa si de proba speciala decat contracandidatii nostri, consider ca titlul l-am pierdut la Sibiu, acolo unde o pana ne-a dat peste cap toate planurile. In intrecerea rezervata echipelor am facut mai mult decat se putea si am demonstrat ca se poate consolida un grup si cu un alt sistem de valori dar rezultatele nu pot veni decat daca sunt sustinute de un partener puternic. Asteptam cu incredere sezonul urmator la startul caruia ne vom alinia cu aceeasi masina pentru titlul de campioni nationali si sper ca, pentru frumusetea luptei, vom fi mai multe masini care sa ne batem pentru primul loc!” a declarat Adrian Raspopa, vicecampion national in 2013 la categoria 2 Roti Motrice.

Dan Girtofan a reusit sa urce pana pe locul trei la Raliului Harghitei, lasand astfel o impresie buna la finalul unui sezon plin de ghinioane. “Am avut multe probleme in acest sezon si rezultatul bun reusit la Harghita ne mai ridica moralul pentru 2014. Chiar daca am avut parte de multe incidente de-a lungul anilor la Harghita mereu m-am simtit foarte bine aici si rezultatul obtinut la revenirea acestei etape in campionat o situeaza printre preferatele mele. Imi pare rau pentru abandonul colegilor din echipa din care fac si eu parte si sper ca anul urmator sa avem cu totii un pic mai mult noroc.” incheia optimist Dan Girtofan, care a luat startul la Harghita alaturi de Valentin Hard.

O clasare mai buna de locul patru era suficienta pentru ca echipajul format din Rares Tomita si Levente Csegzy sa devina campioni nationali la clasa 3. Cei doi au decis insa sa nu mearga la conservare si au avut un ritm sustinut pana la momentul in care au fost siliti sa abandoneze din motive tehnice. “Din pacate pentru noi totul s-a terminat pe prima proba din ziua secunda a raliului. La o trecere prin apa, radiatorul a fost impins in ventilator si s-a spart. Am ajuns la sfarsitul specialei insa pe urma nu am mai putut continua. Felicitari lui Edwin Keleti pentru titlu si sper ca anul viitor vom fi prezenti la start. Multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi intr-un sezon greu.” spunea Rares Tomita, care a devenit vicecampion al clasei 3 si al Juniorilor la finalul acestui sezon.

Alex Mirea a luat startul in Raliul Harghitei alaturi de un nou copilot, Alexandru Popidan. Chiar daca obiectivul si-l indeplinise deja, pilotul bucurestean spera sa obtina o noua victorie la Cupa Suzuki care sa ajute echipa. “ La Harghita veneam hotarat sa aduc puncte pentru Bacau Rally Team. Din pacate, la prima parcurgere a probei cu treceri prin apa, s-a spart radiatorul si cu mare noroc am ajuns in service! ZuZa nu a mai vrut sa porneasca si pierdusem deja 1 minut si 30 de secunde din cauza problemelor. Am ajuns cu greu la startul urmatoarei probe insa am fost nevoiti sa ne oprim pentru ca in continuare pierdeam foarte multa apa. Imi pare rau ca nu am reusit sa terminam raliul mai ales pentru colegii din echipa.” declara Alex Mirea.

Bacau Rally Team a fost sustinuta in sezonul 2013 de Popasul Trebes, Comfert, Pambac, Mere de Itesti, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Onesti, Simba Invest, Omniasig, Sky Wellness, GoPro Romania prin xtremvideo.ro, Think Tank Photo Romania, F64 Studio si Centrul de Creatie si Productie Foton.

Credit Foto: Rallyphoto.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe