Bacau Rally Team obtine locul 2 la echipe in cadrul Raliului Deltei

Bacau Rally Team obtine locul 2 la echipe in cadrul Raliului Deltei
Dupa numai trei raliuri disputate in actualul sezon competitional al Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013, Bacau Rally Team a spart gheata si a reusit sa obtina primul sau loc secund in cadrul intrecerii rezervate echipelor.
Distribuie pe Facebook

Weekend-ul ce tocmai s-a incheiat a marcat revenirea in calendar a Raliului Deltei dupa o absenta de mai bine de doua decenii. La startul competitiei s-a aliniat si Bacau Rally Team care, la sfarsitul celor doua zille si aproximativ 110 kilometri de concurs, a obtinut primul sau loc secund in cadrul intrecerii rezervate echipelor.

De asemenea, echipajul Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu s-a impus in clasamentul automobilelor cu doua roti motrice si la clasa 5, avand un avans consistent de aproape patruzeci de secunde. „Sunt extrem de bucuros pentru victorie dar si pentru faptul ca, impreuna cu colegii nostri, am reusit sa clasam si echipa pe podium!”

„A fost o etapa pe care as vrea sa i-o dedic lui Catalin, copilotul meu, care la a patra cursa din viata lui a reusit sa treaca cu brio peste examenul acestui raliu, deosebit de solicitant si complex din punct de vedere al navigatorului datorita succesiunii de viraje foarte rapide la viteze mari! Impreuna cu echipa de asistenta tehnica, Pro Motor Rm. Valcea condusa de Mugurel Pirscoveanu, am gasit un setup foarte bun al masinii si am inceput sa ma adaptez din ce in ce mai bine cu modul de exploatare al acesteia, complet diferit fata de ceea ce am mai pilotat eu pana acum. Sunt intr-o revenire de forma iar in ultima zi am avut acelasi feeling pe care-l aveam in Clio Super 1600, lucru care ne incurajeaza si ne face sa fim optimisti pentru restul campionatului!” a adaugat Adi Raspopa.

Bacau Rally Team la Raliul Deltei

Echipajul formant din Dan Girtofan si Adrian Berghea au fost nevoiti sa se multumeasca numai cu locul al patrulea al clasamentului general, urcand o pozitie dupa excluderea lui Francois Delecour pentru incalcarea prevederilor regulilor de parc inchis si a regulilor de service interzis.

„Raliul Deltei s-a dovedit a fi o etapa foarte frumoasa si bine organizata, asa cum ne asteptam cu totii inainte de start. Nu sunt prea multumit de rezultatul personal dar ma bucur ca am reusit sa ajut echipa sa urce pe podium. Am pierdut timp pretios in prima zi datorita faptului ca am ales niste pneuri ale unui producator cu care nu eram obisnuit dar si a unor mici sincope in ritmul dictarii. Fiind un raliu mai scurt, nu am avut cand sa recuperam. Dupa schimbarile pe care le-am facut, totul a mers mai bine a doua zi, cand am si castigat o proba speciala.” a declarat Dan Girtofan.

Bacau Rally Team la Raliul Deltei

In cele din urma, Bogdan Samoila si Florin Cojocaru au incheiat prima editie a Raliului Deltei dupa o absenta de mai bine de doua decenii pe locul sase al clasamentului cupei monomarca.

„Suntem bucurosi ca am terminat fara peripetii si pe podium in clasamentul echipelor un raliu greu, cu probe selective de mare viteza dar si frumoase in acelasi timp. Asa cum ne-am propus, am ridicat ritmul progresiv, fara sa ne asumam riscuri, obiectivul fiind readaptarea cu suprafetele de macadam si terminarea in puncte a raliului. Desi ne-am atins obiectivul de a pilota corect, viteza la prima parcurgere a probelor nu a fost pe masura asteptarilor noastre. De exemplu, la a doua trecere pe prima speciala am avut un timp mai bun cu 45 de secunde fata de rezultatul de la prima parcurgere. Sper ca de la etapele urmatoare sa incepem sa ne apropiem mai mult de cei din fata care au ritm foarte bun!” a spus Bogdan Samoila.

Bacau Rally Team la Raliul Deltei

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013 se va desfasura la Cluj, in perioada 21 - 22 iunie.

Bacau Rally Team este sustinuta in actualul sezon competitional de Popasul Trebes, Comfert, Pambac, Mere de Itesti, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Onesti, Simba Invest, Omniasig, Auto Plus Onesti, Sky Wellness, GoPro Romania prin xtremvideo.ro, Think Tank Photo Romania, F64 Studio, Vostok Europe prin Russian Shop si Centrul de Creatie si Productie Foton.

Distribuie pe Facebook
mai multe