Cupa Suzuki se muta la Iasi

Cupa Suzuki se muta la Iasi
  • Cupa Suzuki se muta weekend-ul acesta la Iasi
  • Raliul Iasului are loc in perioada 4 - 5 octombrie
  • La Raliul Iasului va debuta in Cupa Suzuki un nou echipaj
Distribuie pe Facebook

Programata in perioada 4 - 5 octombrie, editia din acest an a Raliul Iasului a pregatit concurentilor un total de 425,55 kilometri, dintre care 130,3 km reprezinta lungimea celor 11 probe speciale programate de-a lungul zilelor de vineri si sambata.

Alex MIREA, liderul la zi al Cupei Suzuki, va lua startul la Raliul Iasului alaturi de un nou copilot. „Din pacate Dragos, copilotul meu, nu putea sa faca deplasarea la Iasi, avand unele probleme personale. Astfel, l-am rugat pe un alt prieten, Ovidiu ZABERCA, sa-i ia locul pentru aceasta etapa. Chiar daca Ovidiu este si el pilot, si unul foarte bun, sper sa ne intelegem bine in masina pentru ca obiectivul meu principal ramane locul 1 la Cupa Suzuki!” a spus Alex MIREA inainte de startul competitiei.

Tot alaturi de un nou copilot va lua startul si Ioan Zarug: „Incepand cu aceasta etapa, pornim la drum intr-o formula noua, care speram sa fie de bun augur. Probele de la Iasi sunt foarte frumoase si sper sa ne familiarizam cat mai bine cu ele in acest an. Ne-am propus sa obtinem un rezultat cat mai bun in Cupa Suzuki si sper ca spectatorii sa vina in numar cat mai mare pe probele speciale!” a declarat ocupantul locului al cincilea in clasamentul general al Cupei Suzuki.

De asemenea, Raliul Iasului va marca si revenirea in actiune a echipajului format din Sebastian Gioarsa si Raluca Magdas. Cei doi au lipsit de la Raliul Moldovei Cotnari Bacau 2013 si se aflau pe locul patru in clasamentul general al cupei inaintea startului celei de-a saptea etape a Campionatului National de Raliuri.

La Raliul Iasului va debuta in Cupa Suzuki un nou echipaj, format din Alex ARDELEAN si Mihai LAZARESCU. Chiar daca Alex a fost copilotul lui Calin Bucur pana acum, la Iasi el va debuta in postura de pilot. „Din pacate Calin a decis sa nu mai participe momentan la raliuri astfel ca eu voi concura pe masina in care am stat pana acum pe scaunul din dreapta. Vreau sa le multumesc lui Mita Lazarescu care a decis sa ma insoteasca in noua mea aventura dar si lui Danny Ungur care a avut o rabdare deosebita in a-mi deslusi o parte din tainele pilotajului cu ocazia cursurilor facute la Napoca Rally Academy. Obiectivul meu pentru primul raliu ca pilot este sa ajungem cu bine la final, sa nu fac greseli si sa acumulez cat mai multa experienta prin parcurgerea kilometrilor de proba speciala. Chiar daca am emotii, abia astept startul in Raliul Iasului!” a spus Alex ARDELEAN.

Aflat pe locul al treilea inainte de aceasta etapa, Madalin Radu-Arhire va fi prezent la Iasi alaturi de copilotul sau obisnuit, Radu Dumitriu. Madalin vine dupa o evolutie buna la Raliul Moldovei Cotnari Bacau, unde a reusit o victorie de proba speciala si s-a clasat pe ultimul loc al podiumului de la clasa 9, pierzand locul secund pe ultima proba pentru un ecart de doar 2,8 secunde.

Joi, 3 octombrie, incepand cu ora 17:30, toate echipajele se vor incolona in zona parcului de service pentru parada masinilor si prezentarea programata de la ora 18:00 in incinta Complexului Palas din Iasi. Vineri, 4 octombrie, toti cei care nu vor putea ajunge pe marginea probelor speciale de la Iasi, vor putea urmari in transmisiune directa superspeciala Rapa Galbena, cu incepere de la ora 17:00, pe posturile de televiziune TVR 3 si TVR Iasi.

Distribuie pe Facebook
mai multe