Echipajele Napoca Rally Academy au castigat lupta cu macadamul sibian

Echipajele Napoca Rally Academy au castigat lupta cu macadamul sibian
Editia 2012 a Raliului Sibiului si-a pastrat renumele castigat de-a lungul timpului, acela de etapa distrugatoare de masini.
Distribuie pe Facebook
Aflata la prima prezenta in Intercontinental Rally Challenge, etapa sibiana a reprezentat cel mai important raliu din Romania dupa o foarte mare pauza. Mai putin de jumatate din cele 31 de echipaje inscrise in IRC au ajuns cu bine la final. Probele celui mai dur raliu din Romania nu au avut mila nici de cei inscrisi in intrecerea interna, doar 16 din cei 42 de inscrisi la start sosind in parcul de service de la sfarsitul competitiei.

Patru din cele sase echipaje ale Napoca Rally Academy au reusit sa supravietuiasca pe specialele de la Sibiu. Dupa o lupta infernala cu praful, caldura si bolovanii de pe probele sibiene, campioana nationala la echipe s-a clasat pe podiumul celei de-a cincea etape din cadrul Campionatului National de Raliuri.

Prin obtinerea locului patru in clasamentul general al Campionatului National de Raliuri Dunlop, Vlad Cosma a obtinut alaturi de Florin Dorca, cel mai bun rezultat din cariera sa de pana acum."Raliul Sibiului a fost unul foarte bun pentru noi, chiar daca inceputul a fost mai greu. In prima zi am avut o setare necorespunzatoare a masinii si, la fel ca ceilalti concurenti, am avut dificultati din cauza prafului. Strategia noastra era sa atacam pe Santa pe noapte, dar si acolo am pierdut putin timp din cauza unei dureri de cap." rememora Vlad Cosma ziua de vineri.

"Sambata ne asteptam la un duel cu Sebi Barbu dar acesta nu s-a concretizat din cauza problemelor pe care le-a avut. Nu am mai fortat pe urma, pentru ca aveam un ecart confortabil in fata lui Alex Filip iar masina incepuse sa se resimta de pe probele dure. Ne-am atins targetul prin castigarea clasamentului masinilor cu doua roti motrice si clasarea pe podium in IRC 2WD, locul patru la general reprezentand un bonus pentru noi." a mai adaugat Vlad Cosma.

Bogdan Marisca si Sebastian Itu au avut o prima zi plina de ghinioane la Sibiu, totul culminand cu pierderea a peste 8 minute pe ultima speciala din cauza unei pene, incident care i-a retrogradat de pe locul noua pana pe locul douazeci in clasamentul general al Intercontinental Rally Challenge. Sambata, in a doua zi, echipajul Napoca Rally Academy a reusit sa urce nu mai putin de noua pozitii in IRC si au incheiat Raliul Sibiului pe locul cinci in clasamentul intrecerii din tara noastra."Acest raliu a fost exact asa cum ma asteptam, adica foarte dur.

Dupa problemele din prima zi, sambata am mers pe probele lungi fara ALS (anti lag system) si cu caldura pornita in masina din cauza unei defectiuni la intercooler-ul masinii." spunea Bogdan Marisca la finalul raliului."In rest, am avut o etapa extraordinara, bine organizata si excelent mediatizata. Ne-am bucurat pentru ca spectatorii au venit in numar foarte mare pe marginea probelor speciale." a mai adaugat Bogdan.

Dupa o prima zi cu emotii, in care au avut de suferit din cauza unor vapori de benzina, Daniel Ungur si Anton Avram si-au trecut in cont cea de-a cincea victorie consecutiva la clasa 11 din acest sezon. "Sambata, in a doua zi, am avut parte iarasi de peripetii. Am mers fara turbo pe prima bucla, iar dupa ce am scapat de problema, am inceput sa-l prind pe Badina, care lua startul in fata noastra." spunea Danny. Avand un coeficient de 1,5 in intrecerea interna, Raliul Sibiului le-a adus celor doi o zestre importanta de puncte, mai precis 37,5, castigarea unui nou titlu national reprezentand o simpla formalitate pentru una din urmatoarele trei etape care au mai ramas de disputat.

"Raliul Sibiului a fost o etapa casanta pentru masini si recomandata pilotilor de uzina. Ne bucuram ca am ajuns cu bine la final, acesta fiind cel mai important eveniment pentru motorsportul romanesc. Numarul fanilor a fost impresionant pe probe si sper ca s-au bucurat de spectacolul pe care l-am facut ori de cate ori am avut ocazia." declara Danny Ungur sambata seara.


Florinel Tincescu a obtinut la Sibiu cel mai bun rezultat din cariera, terminand etapa pe locul noua in clasamentul general al Campionatului National de Raliuri Dunlop la bordul unei Dacia Logan. "Sunt foarte fericit ca am ajuns cu bine la finalul celui mai dur raliu din Romania. Nu este deloc usor sa evoluezi cu aeroterma masinii data pe caldura la maxim sau pe pana, asa cum am facut-o noi la Sibiu." spunea Florinel. El i-a facut astfel cadoul perfect copilotului sau Iulian Nicolaescu, care si-a sarbatorit ziua de nastere sambata "Profit si de aceasta ocazie sa-i urez <> lui Iulian." a mai adaugat Florinel Tincescu, care la aceasta etapa a urcat si pe podiumurile de la clasa 9, Juniori si Cupa Dacia.

Marco Tempestini si Dorin Pulpea au luat startul in premiera pe o Skoda Fabia S2000 la Raliul Sibiului. "Ne-a fost foarte greu sa mergem la conservare, pentru ca pilotajul cu noua masina mi-a facut placere si ma indemna sa merg mai tare." spunea la finalul etapei Marco Tempestini. Strategia celor doi s-a dovedit a fi foarte buna pana pe bucla a doua de sambata. Aflandu-se in acel moment pe locul al treilea in clasamentul general al intrecerii interne, echipa tehnica a luat decizia sa inlocuiasca, preventiv, ambreiajul masinii.

Placa de presiune s-a blocat la startul urmatoarei probe speciale si echipierii Napoca Rally Academy au fost obligati sa abandoneze."Am respectat indicatiile inginerului din Cehia si m-am oprit pentru a nu agrava defectiunile masinii. Rezultatul este greu de digerat pentru noi iar acum nu ne mai ramane decat sa luptam pentru echipa si sper sa aducem cat mai multe puncte la urmatoarele raliuri." a mai adaugat Marco Tempestini.

Nici Simone Tempestini nu s-a putut bucura din plin de spectacolul de la Raliul Sibiului. El a trebuit sa se recunoasca invins vineri de pompa de benzina a masinii sale. Desi a revenit sambata in competitie alaturi de copilotul sau Lucio Baggio, un nou abandon avea sa incheie aventura celor doi la Sibiu. "Am facut o pana la aproximativ 5 kilometri de la startul pe speciala Santa Max de sambata. Am continuat asa cel putin 1 kilometru, pana cand am auzit ca s-a rupt ceva la suspensie." spunea Simone Tempestini, pentru ca mai apoi sa detalieze. " Am redus foarte mult viteza, sperand ca vom ajunge la finalul probei. Cu 800 de metri inainte de finish s-a rupt un brat iar roata a cazut de tot. Ne pare rau ca nu am reusit sa terminam Raliul Sibiului."
Rezumate video ale editiei 2012 a Raliului Sibiului au putut fi urmarite pe canalul de televiziune Eurosport, la finalul fiecarei zile de vineri si sambata. Marti seara, pe acelasi canal, va putea fi vizionat rezumatul intreg al intrecerii, aflata in premiera anul acesta in calendarul Intercontinental Rally Challenge. In campionatul din tara noastra urmeaza Raliul Aradului, programat in perioada 17-18 august, etapa care sezonul trecut a fost comuna cu cea din tara vecina, Ungaria.
Distribuie pe Facebook
mai multe