Florin Tincescu si-a serbat majoratul debutand in Cupa Dacia 2011 - Interviu

Florin Tincescu si-a serbat majoratul debutand in Cupa Dacia 2011 - Interviu
Ce cadou mai frumos iti poti dori la majorat decat debutul in Campionatul National de Raliuri Dunlop? Ei bine, de un astfel de dar s-a bucurat Florin Tincescu, cel care, in ziua in care debuta intrecerea interna si, implicit, Cupa Dacia 2011, implinea 18 ani. O varsta la care are deja in spate o cariera bogata in sporturile cu motor, titluri nationale in rallycross, participari notabile in Campionatul National de Slalom Paralel, si si-a trecut deja in cont debutul in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop. Care sunt gandurile sale, aflati in randurile care urmeaza.
Distribuie pe Facebook
Abia ai implinit 18 ani si esti cel mai tanar pilot roman din Cupa Dacia 2011. Crezi ca este un record in sine?

Prefer sa-i las pe cei din jur sa aprecieze daca este vorba de o performanta. Eu vreau sa le multumesc in principal celor de la Napoca Rally Academy. Cu sustinerea lor am ajuns sa fiu primul roman care ia startul in intrecerea nationala de viteza in coasta la o varsta la care nu aveam inca permis de conducere, iar acum in Campionatul National de Raliuri Dunlop, debutand chiar de ziua mea. A fost un cadou superb si le multumesc pentru acest lucru.


A fost un start cu dreptul in Cupa Dacia 2011, pentru ca ai reusit sa te clasezi pe locul 3 in clasamentul debutantilor la Tess Rally. De cat antrenament a fost nevoie sa obtii un astfel de rezultat?

Ca sa ajungi acolo 'sus', in fruntea ierarhiilor, este nevoie de multa-multa munca. Am inceput cu dreptul, dar greul de-abia acum incepe. Pentru ca pana acum nu am putut sa ne antrenam prea mult, deoarece eu nu aveam carnet de conducere, iar masina a fost pregatita de competitii chiar inaintea startului. Lucrurile stau insa altfel acum si sper ca in timp, pe masura ce voi acumula si experienta, prestatiile mele sa creasca in valoare, iar acest lucru sa se simta si in rezultate.


Cine se ocupa de pregatirea masinii ?

Masina este preparata de tatal meu , cu sprijinul total al celor de la Napoca Rally Academy.


Pe ce suprafete iti place sa concurezi: asfalt, macadam?

Macadamul este suprafata mea preferata , pentru ca iti permite sa te 'joci' cu masina mereu. In plus, pe asfalt nu am prea multi kilometri facuti. Este si acesta un motiv pentru care am decis ca inaintea Raliului Tg.Mures, etapa a doua a campionatului, sa particip la Muscel Racing Contest, runda dubla de debut a CNVCD. Practic revin la Campulung, acolo unde am debutat in acest tip de intreceri, iar experienta acumulata, sunt sigur, va contribui la dezvoltarea mea ca pilot.


Ce rezultate ti-ai propus pentru primul sezon de Cupa?

Nu ne-am propus un rezultat in sine. Vrem sa acumulam cat mai multa experienta in raliuri, sa facem cat mai multi kilometri de proba speciala, si, in acest sens, cel mai important este, cum se spune, sa ramanem pe drum. Dar, sincer, ar fi minunat daca am veni in primii 5 la finalul anului.


Ce urmeaza dupa Cupa Dacia ?

Este prematur sa ne gandim de-acum. Pentru moment, ne concentram asupra Cupei Dacia 2011. Apoi, si in functie de buget, vom lua o decizie in ceea ce priveste viitorul.


Sursa: Dacia
Distribuie pe Facebook
mai multe