Inca o premiera: titlul national la categoria doua roti motrice pentru Alex Filip

Inca o premiera: titlul national la categoria doua roti motrice pentru Alex Filip
Alex Filip si Bogdan Iancu si-au adjudecat, cu o etapa inainte de final, prima pozitie in ierarhia 2012 in intrecerea masinilor cu doua roti motrice. Este pentru al patrulea an consecutiv cand un Renault Clio R3 castiga competitia la aceasta categorie.
Distribuie pe Facebook
Dupa ce reusisera inca de la Arad sa-si adjudece prima pozitie in clasamentul generalal Clasei 5**, Alex. Filip si Bogdan Iancu au sosit la Brasov cu gandul de a transa cu prilejul Raliului Tara Barsei si disputa lacategoria doua roti motrice. Obiectiv indeplinit cu brio, astfel ca este pentru al patrulea an consecutiv cand un automobil Renault Clio R3 castiga competitia nationala 2RM,la volanul unui astfel de modelaflandu-se in trecut Edwin Keleti si George Grigorescu. "Am pornit in forta, pentru a putea ramane focusati, insa dupa ce adversarul nostru direct, Vlad Cosma, a fost fost silit la abandon, am decis sa facem o cursa de conservare a rezultatului, dar si a masinii. Duritateatraseului si-a spus cuvantul, doar jumatate dintre concurenti reusind sa ajunga la finalul cursei si, din pacate, printre cei care nu au ajuns la final ne-am numarat si noi, fiind nevoiti sa ne oprim din cauzapuntii spate rupte. Acest abandon nu influenteaza insa disputa pentru titlul national in competitia masinilor cu doua roti motrice. Ierarhiile se alcatuiescfolosindu-se regulaN-1, iar acest primabandon face ca punctajul obtinut pana acum sa fie si cel retinut, iar acesta ne garanteaza deja, matematic, prima pozitie. Felicitari echipajului Barbu/Banca pentru rezultatul remarcabil obtinut la etapa brasoveana", a declarat, la final, Alex. Filip.
Iata ca mesajul de pe hayonul masinii, "I love Brasov", are acum inca o motivatie. Orasul de sub Tampa a reprezentat locul in care echipajul cu numarul 10 Filip/Iancu incepea sezonul cu o victorie, dar si cu castigarea primeiprobe speciale din cariera. Acum a venit si titlul national la doua roti motrice, o categorie la care, pana acum, urcasera deja pe celelalte doua trepte ale podiumului, bifand locul secund, in 2009, respectiv pozitia atreia, in 2011."Acest succes ma face sa iubesc Brasovul si mai mult", spune Alex. Filip care a dezvaluit ca dedica acest succes"tuturor celor care mi-au fost alaturi: sponsori si parteneri fara de care nu m-as putea afla la start, intreaga echipa tehnica Colina Motorsport care mi-a pus la dispozitie o masina pregatita exemplar, familia care ma sustine si ma motiveaza, prietenii si fanii care sunt mereu langa noi, in ciuda unor sezoane trecute mai putin reusite, si nu inultimul rand adversarilor mei directi din acest sezon - Vlad Cosma, Sebastian Barbu, George Grigorescu si Norbert Bereczky".
Sezonul insa nu s-a incheiat. Urmeaza Raliul Iasului intre 7-8 octombrie, o runda pe care Alex. Filip si Bogdan Iancu o abordeaza vizand atingerea ultimelor doua obiective propuse in 2012:castigarea titlului cu echipa din care face parte - BCR Leasing Rally, dar si mentinerea in top 10 FIA, astfel incat numarul de concurs al sezonului competitional 2013 sa fie tot 10.
Alex. Filip si Bogdan Iancu sunt sustinuti in 2012 de Orange, BCR Leasing, Renault, Michelin, HD Video, Mobil 1 prin Star Lubricants, Computerland, Hotel Hilton Sibiu, Colina Motorsport, Sun Plaza si, incalitate de partener media, de GSP TV.
* in categoria doua roti motrice (2RM) sunt inscrise masinile cu o singura punte motoare (tractiune fata sau spate) la care pana acum au punctat 29 de echipaje
** in clasa 5 sunt inscrise masinile cu tractiune fata dotate cu motor aspirat de pana la 2000cmc, motor cu turbo de 1600cmc sau modelul Super1600; in aceasta categorie au participat si punctat 7 echipaje

Distribuie pe Facebook
mai multe