Lideri la grupa A la jumatatea sezonului

Lideri la grupa A la jumatatea sezonului
Echipajul Edwin Keleti - Victor Ponta conduce in clasamentul grupei A in Campionatul National de Raliuri "Dunlop" dupa patru etape disputate.
Distribuie pe Facebook

Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants a demonstrat inca o data cat este de dura lupta in cadrul acestei grupe. Echipajul 99 a condus in confruntarea de la Cluj pana la ultima superspeciala cand, din cauza alegerii neinspirate a pneurilor a cedat victoria cu opt zecimi de secunda echipajului Alexandru Filip/Bogdan Iancu.

Edwin Keleti: "Dupa o cursa foarte interesanta si dificila, in care am condus clasamentul grupei A 90% din timp, am facut o alegere complet neinspirata a anvelopelor. La momentul respectiv alegerea era justificata daca tinem cont de marja mai mica de risc pe care o inducea. Aceasta alegere a dus insa la pierderea masiva de timp pe ultima trecere pe Dangau, astfel ca la startul ultimei superspeciale mai aveam doar o secunda avans fata de urmaritori. Am gresit abordarea superspecialei si astfel am pierdut raliul pentru 8 zecimi de secunda. Nu este placut pentru noi, dar nu e o tragedie. Partea buna este ca suntem liderii campionatului la jumatatea sezonului, ceea ce, in conditiile in care masina noastra este practic una de N fara frane mari si fara cutie secventiala, cu motor de mini grupa A, este un rezultat excelent. Speram sa pastram aceasta pozitie pana la sfarsitul campionatului. Ii multumesc atat lui Victor pentru prestatia excelenta cat si echipei tehnice care a pregatit exemplar masina."

Victor Ponta: "Sigur ca ustura sa pierzi un raliu la opt zecimi, dar este o noua lectie pe care o invatam despre acest sport, o lectie care cred ca ne prinde bine pentru restul campionatului. Filip a mers extraordinar si cred ca evolutia sa este un semnal pentru noi. Trebuie sa ne gandim ca suntem mai norocosi decat altii care au abandonat la Cluj si ca acum avem prima pozitie la grupa A. In continuare avem doua preocupari principale: sa trecem cu bine peste raliul de la Sibiu si sa ne pregatim pentru noua masina".

Edwin Keleti si Victor Ponta concureaza in sezonul 2009 la grupa A pe o masina Renault Clio RS cu ajutorul sponsorilor TI Suerom, Aauto Equip, Rin Grand Hotel Bucuresti si Pirelli.

Clasament grupa A dupa patru etape:
Edwin Keleti/Victor Ponta (renault Clio RS)
Alexandru Filip/Bogdan Iancu (Citroen C2R2)
Nistor Duval/Raoul Papp (Citroen C2 R2) 
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 26 Iunie 2009