Podium integral Suzuki la Raliul Aradului

  • Protagonistii Cupei Suzuki au ocupat primele trei locuri ale clasei 9 la Raliul Aradului
  • Alex MIREA si Dragos DESPINOIU a adus prima victorie la clasa pentru modelul Suzuki Swift Sport
Distribuie pe Facebook

Protagonistii Cupei Suzuki au avut parte de un weekend perfect, acestia reusind sa ocupe integral podiumul clasei 9 la Raliul Aradului. Mai mult de-atat, Alex MIREA si Dragos DESPINOIU au adus prima victorie la clasa, din acest sezon, pentru modelul Suzuki Swift Sport.

Alex MIREA si Dragos DESPINOIU au fost cei mai rapizi atat in cadrul Cupei Suzuki, cat si in cadrul clasei 9, cei doi urcand astfel pe primul loc in clasamentul general al cupei, datorita celor doua victorii consecutive obtinute la Sibiu si Arad.

„M-am simtit foarte bine la volanul Suzuki-ului Swift Sport inca de la sesiunea de teste oficiala premergatoare raliului si am luat startul pe prima proba cu gandul sa nu pierdem foarte mult timp, aflandu-ne abia la a doua intrecere cu noua masina. Rezultatele obtinute pe primele speciale ne-au dat incredere ca putem obtine un rezultat bun si am avut parte de o lupta foarte stransa cu Raul Badiu, pana pe penultima proba cand el a abandonat in urma unei iesiri in decor. Raliul Aradului a fost o etapa reusita pentru noi si care ne-a confirmat ca ne apropiem de nivelul pe care l-am avut in 2010. Multumesc echipei de asistenta tehnica de la Wise Motorsport care a fost la inaltime si de data aceasta!” a spus Alex MIREA.

Podium integral Suzuki la Raliul Aradului

Locul secund in cadrul Cupei Suzuki si al clasei 9 a fost ocupat de echipajul format din Madalin RADU-ARHIRE si Dumitru RADU, cei doi urcand astfel pe locul al treilea la clasa 9 in urma rezultatului obtinut la Raliul Aradului.

„Raliul Aradului a fost o etapa frumoasa dar si cea mai buna pentru noi din acest sezon! Din pacate conducerea cursei nu a aprobat startul la un interval de 3 minute pe specialele cu nr.9 si 10, vizibilitatea fiind foarte mult redusa din cauza prafului iar pilotajul un adevarat chin. Am inceput prima zi cu al doilea timp pe prima proba insa pe a doua am avut parte de o mica incursiune in decor, in urma careia am pierdut secunde importante. Am marit ritmul pentru a recupera timpul pierdut fara sa ne asumam alte riscuri inutile si astfel am obtinut cele mai bune rezultate de anul acesta: locul 2 la cupa si la clasa si locul trei in clasamentul automobilelor cu 2 roti motrice.” a declarat Madalin Radu-Arhire.

Podium integral Suzuki la Raliul Aradului

Ultima treapa a podiumului in cadrul Cupei Suzuki si clasei 9 a fost ocupat de Sebastian GIOARSA si Raluca MAGDAS, cei doi urcand o pozitie si in clasamentul general al cupei, unde se afla in prezent pe locul secund.

„Dupa abandonul de anul trecut si problemele avute la Sibiu, am asteptat cu nerabdare Raliul Aradului. Daca din punct de vedere al mediatizarii lucrurile au stat foarte slab la Arad, la partea de organizare efectiva a raliului am fost total surprins iar proba noua, Bata, a fost una de senzatie. Prima zi a fost una cu multe momente frumoase dar si cu situatii la limita. Daca la Cupa Suzuki nu mai aveam cum sa pierdem sau sa imbunatatim pozitia in clasament (locul 3), in cadrul clasei 9 am fost favorizati de cateva abandonuri si astfel am reusit sa terminam pe acelasi loc 3 si la clasa. Nu este un rezultat care sa ne avantajeze in clasamentele generale, dar ne bucura enorm obtinerea primului podium la o etapa de macadam cu noua masina.” a spus si Sebastian Gioarsa.

Podium integral Suzuki la Raliul Aradului

Pe locul patru in Cupa Suzuki a venit echipajul format din Calin BUCUR si Horatiu BALTADOR, fostul lider al cupei cazand astfel doua pozitii in clasamentul general al cupei, pana pe locul al treilea, dupa etapa de la Arad.

„Etapa din vestul tarii a fost una frumoasa, de viteza, cu probe foarte bune dar la care din pacate nu am fost in elementul meu. Masina a functionat perfect si ma bucur ca am terminat acest raliu. Multumesc pe aceasta cale prietenului meu Horatiu Baltador ca mi-a stat in dreapta la aceasta etapa.Vreau sa felicit toate echipajele Cupei Suzuki, si nu numai, dar in special pe cei care au emis cod galben la clasa 9!” a declarat si Calin Bucur.

Podium integral Suzuki la Raliul Aradului

Evoluand pentru prima oara in compania copilotului Liviu GANIA, Ioan Zaruga a fost nevoit sa se multumeasca cu locul cinci in cadrul Cupei Suzuki.

„Am luat startul pentru prima oara in cariera la Raliul Aradului si am ramas neplacut impresionat de configuratia etapei. In prima zi am fost nevoiti sa parcurgem 10 probe speciale si 400 de kilometri in total, acest lucru fiind extenuant pentru noi care ne-am trezit la ora 5 dimineata si am terminat competitia la ora 23:00. In urmatoarea zi, cea de duminica, mai mult am stat pe loc decat am mers, in program aflandu-se doar trei speciale, din care doua parcurgeri ale circuitului de karting din oras. Imi pare rau ca nu m-am acomodat cu programul gandit anul acesta de organizatori si sper sa uit cat mai repede acest raliu.” a spus si Ioan Zarug.

Podium integral Suzuki la Raliul Aradului

Urmatoarea intalnire cu echipajele din Cupa Suzuki va avea loc cu ocazia Raliului Moldovei Cotnari Bacau, etapa programata in perioada 12-14 septembrie.

Credit foto: Sorin Pop - Rallyzoom.ro

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Podium integral Suzuki la Raliul Aradului
mai multe