Prezenta la Arad a lui Sebastian Stanciu este incerta

Prezenta la Arad a lui Sebastian Stanciu este incerta
Aflat la sezonul de debut in Campionatul National de Raliuri, Sebastian Stanciu a luat parte in weekendul care abia s-a incheiat la o sesiune de pregatire pe macadam alaturi de fostul campion al Romaniei, finlandezul Jarkko Miettinen. Din pacate, la finalul primei zile, cursul s-a incheiat mai repede decat trebuia, in urma unei iesiri in decor.
Distribuie pe Facebook

Dupa ce timp de un sezon si jumatate a capatat destula experienta pe specialele de asfalt, Sebastian Stanciu a facut trecerea in 2012 de la viteza in coasta la raliuri. Lipsa kilometrilor pe probe de macadam si-a spus cuvantul la Raliul Bacaului, astfel ca Sebi si-a dorit sa-si imbunatateasca evolutia, urmand sa participe la cursuri de pilotaj cu Jarkko Miettinen, campion national la raliuri al Romaniei in 2008 si instructor al scolii de pilotaj Rally Promotion Finland.

Sesiunea de teste a avut loc in judetul Harghita, pe speciala Madaras, cu traficul inchis si securizat, toate conditiile fiind respectate la fel ca in cazul organizarii unui raliu. "La Bacau nu m-am simtit deloc confortabil pe macadam si asta ne-a dat de gandit. Am decis ca trebuie sa urmam niste cursuri si l-am ales pe Jarkko Miettinen, care a venit in Romania. Ma bucur ca am putut sa urmez cursurile lui de pilotaj. Am invatat destul de multe in cele doua zile si am devenit mai increzator." spunea Sebi sambata seara.

"Din pacate, la finalul primei zile, atunci cand incepusem sa cresc ritmul, la capatul unei portiuni de viteza si inainte de intrarea intr-un viraj, franele spate s-au blocat, masina a derapat violent iar apoi am iesit in decor." rememora Sebastian incidentul in urma caruia nici el si nici Jarkko Miettinen nu au suferit vatamari corporale.

Urmeaza o saptama de foc pentru Sebastian Stanciu si Sorin Georgescu, in care vor trebui sa astepte decizia tehnicienilor de la Colina Motorsport. Acestia trebuie sa hotarasca, in urma unei evaluari, daca masina poate fi reparata conform regulamentelor.

Intre timp, echipajul 329 ia in calcul ca solutie inchirierea unei masini asemanatoare pentru Raliul Aradului, etapa la care este inscris. "Maine vom afla daca masina merita sa fie reparata, desi structura de rezistenta nu a fost afectata. Imi doresc sa ajungem la Arad, insa asta nu tine doar de noi. Orice ce s-ar intampla, vom face tot posibilul sa luam startul la Raliul Tara Barsei, pentru ca altfel am rata un intreg sezon si ar fi pacat. Cand iei startul in raliuri, iesirile in decor reprezinta un risc pe care ti-l asumi, insa niciodata nu iti doresti sa se intample. Cu siguranta voi continua sa ma pregatesc pentru macadam si probabil vom merge si in Finlanda, la scoala lui Jarkko, pentru ca acolo conditiile sunt mai bune." a mai adaugat pilotul bucurestean.

Sebastian Stanciu si Sorin Georgescu sunt sustinuti in sezonul 2012 al Campionatului National de Raliuri de catre OMNIASIG, Konica Minolta, Search Corporation, Autosolution si TGS Civil Construct.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 14 August 2012