Prima etapa din CNRD 2014: castigatorii si galerie foto by Cosmin Gabriel

Prima etapa din CNRD 2014: castigatorii si galerie foto by Cosmin Gabriel
  • Castigator a fost Francois Delecour
  • Vali Porcisteanu a debutat la clasa 2RM
  • Tess Rally a debutat o data cu venirea primaverii
Distribuie pe Facebook

Prima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2014 l-a gasit pe Pilotul francez Francois Delecour castigator. Tess Rally reprezinta cea mai importanta etapa a sezonului competitional din punct de vedere al punctajului, avand un coeficient 1.2 pentru puncte.

La volanul unui Peugeot 207 S2000, si avandu-l in dreapta sa pe navigatorul Dominique Savignoni, Delecour s-a duelat cu Marco Tempestini in prima parte a intrecerii si a reusit sa se distanteze de pilotul Napoca Rally Academy in urma probelor de noapte disputate vineri, potrivit comunicatului transmis publicatiei Autostiri.ro.

Delecour a castigat 5 din totalul celor 11 probe speciale, celelalte 6 fiind adjudecate de familia Tempestini, 5 de catre Marco si una de catre juniorul Simone. Marco Tempestini s-a inteles foarte bine cu masina sa, Ford Fiesta R5, ocupand la final locul secund. Ultimul loc pe podium i-a revenit pilotului brasovean Dan Girtofan (Skoda Fabia S2000), cel care s-a mentinut pe pozitiile fruntase pe parcursul intregului raliu, avand un ritm sustinut.

CNRD Tess Rally 2014

Babarunca si Cheia (a cate 27.67 km) au jucat un rol hotarator in stabilirea clasamentului final. Gergo Szabo a avut unele probleme tehnice la motorul masinii sale fiind nevoit sa se retraga inainte de PS9 din postura de ocupant al celei de-a patra pozitii. Tot pe Babarunca, Simone Tempestini a intrat prea “curajos” intr-un viraj, iesind de pe traseu. In incercarea de a repune masina pe traseu, tanarul pilot a pierdut mult timp si, implicit, sansa la un loc in primii zece clasati ai raliului. Pe intoarcerea din Cheia (PS9), Bogdan Marisca a iesit in decor, abandonand, iar Edwin Keleti a mers mai mult de 10 km pe pana, pierzand peste 2 minute.

Toate aceste incidente au favorizat tanarul echipaj Sebastian Barbu / Sergiu Itu, care a avut un ritm foarte bun si a incheiat intrecerea pe un excelent loc 4. Manu Mihalache a “batut” toate probele in cadrul clasei 3 si a reusit pe chiar ultima speciala sa il devanseze pe Edwin Keleti in clasamentul general, teminand pe a cincea pozitie. Asadar, lui Keleti ii revine locul sase la primul sau raliu cu noul Ford Fiesta R5. Mihalache a fost insotit pe podiumul clasei 3 de Horatiu Savu (locul 9 in clasamentul general) si de Elisei Groza.

CNRD Tess Rally 2014

Clasa 5 a fost castigata de Adrian Raspopa, pilotului onestean revenindu-i locul 7 “la general”. Locul 2 al clasei 5 a fost adjudecat de Vali Porcisteanu iar locul 3 de Raul Badiu. Porcisteanu a luat decizia participarii in cadrul Tess Rally pe ultima suta de metri, iar pe langa podiumul clasei a obtinut si locul 8 in clasamentul general, in timp ce Raul Badiu incheie top 10. Florin Tincescu, unul dintre favoritii la podiumul clasei a abandonat inca din prima zi de concurs.
Radu Necula a fost cel mai rapid pilot al clasei 9 pana la speciala dubla de pe Babarunca, cand a pierdut pozitia de lider in favoarea lui Csongor Szabo. Acesta din urma a ramas pe prima pozitie pana la final iar Necula a trebuit sa se multumesca cu locul doi. Podiumul clasei 9 a fost completat de Sebastian Gioarsa. Clasa 11 din cadrul Tess Rally 2014 a fost castigata de Sorin Badea cu un avans de peste doua minute si jumatate in fata lui Victor Baldescu si peste patru minute de al treilea clasat, Costi Stratnic.

CNRD Tess Rally 2014

La debutanti, podiumul a fost constituit din Radu Necula, Alexandru Ardelean si Iulian Pohariu. La startul intrecerii brasovene s-au aflat si patru superbe masini istorice. Gunther Graef (BMW 1602) a fost cel mai rapid pilot al acestei clase, devansadu-i pe Aconi Cristian Vartaci si pe Antoine Brajkovic.
Tess Rally a venit in acest an cu multe lucruri diferite fata de anii trecuti. In primul rand cu o vremea neasteptat de calduroasa dar si cu o evolutie clara din punct de vedere al masinilor de concurs. O noutate a reprezentat-o si cele 3 probe de noapte ce au beneficiat de prezenta a foarte multi spectatori.
O noutate a reprezentat-o si cele 5 auto care formeaza noua grupa de Retro Rally, aceasta fiind introdusa anul acesta.

CNRD Tess Rally 2014

CNRD Tess Rally 2014

CNRD Tess Rally 2014

CNRD Tess Rally 2014

CNRD Tess Rally 2014

CNRD Tess Rally 2014

CNRD Tess Rally 2014

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (238) Poze CNRD Tess Rally 2014
mai multe