Raliul Aradului: filmul etapei si castigatorii

Raliul Aradului: filmul etapei si castigatorii
  • Raliul Aradului este la editia a 6-a
  • Castigator a fost Edwin Keleti
  • Echipajul lui Dan Dirtofan a fost penalizat
Distribuie pe Facebook

In al doilea week-end al lunii mai, lumea automobilismului romanesc s-a adunat in jurul Aradului, pentru a 2-a etapa a sezonului 2014. Raliul Aradului Atrium Mall a contat anul acesta si ca a 5-a etapa a FIA European Rally Trophy, unde a avut coeficient 2, atragand in felul acesta la start si cativa piloti straini, dornici sa-si incerce fortele si sa adune ceva puncte pe specialele aradene.

Ajuns la editia cu numarul 6, Raliul Aradului avea in acest an doar coeficient 0,8 pentru intrecerea interna, unde programa doar 98,84 kilometri, ce urmau sa fie parcursi in doua zile. Revenita la formatul clasic de desfasurare in zilele de vineri si sambata, cursa aradeana urma sa debuteze cu o proba noua, cu punct de plecare la Frumuseni. 5 kilometri ai specialei 1/4 facusera parte in ani anteriori din shakedownul raliului, ceilalti 10 fiind complet noi pentru pilotii din CNR. Prima zi de concurs avea sa se incheie in centrul Aradului, devenit noua locatie a superspecialei Raliului Aradului.

Clujeanul Edwin Keleti a obtinut la Arad prima victorie la general din cariera, un rezultat pentru care a muncit mult si care s-a lasat indelung asteptat. Keleti devine astfel liderul clasamentului general al campionatului dupa 2 etape. Cu al doilea timp pe ultima speciala, Dan Girtofan termina Raliul Aradului pe pozitia secunda, confirmand ritmul bun de la inceputul campionatului. Insa dupa o discutie a arbitrilor, echipajul a pierdut 10 secunde pentru start anticipat pe speciala cu numarul 6, motiv pentru care au ajuns tocmai pe pozitia a 4-a.

Victoria pe ultima proba speciala a raliului a transat in favoarea lui Bogdan Marisca lupta cu Gergo Szabo pentru a ultima treapta a podiumului Raliului Aradului. Clujeanul a avut in sfarsit parte de o cursa fara ghinioane si pare sa se simta confortabil in Subarul R4 si alaturi de Marc Banca. Dupa penalizarea lui Girtofan, Gergo Szabo a ajuns pe locul 3.

Distribuie pe Facebook
mai multe