Raliul Sibiului 2011: 45 de piloti la start

Raliul Sibiului 2011: 45 de piloti la start
La Raliul Sibiului 2011, lista de inscrieri ramane deschisa. Reprezentantul Citroen Racing a verificat traseul. Cel mai lung raliu din Campionatul National va avea loc in perioada 7-9 iulie anul curent.
Distribuie pe Facebook

45 de piloti se vor intrece, pe cei 119,6 kilometri de probe speciale, in Raliul Sibiului, primul raliu mixt, cu speciale pe macadam si asfalt, din Romania. Traseul editiei din 2011 a fost verificat si de Jean Francois Lienere, responsabilul competitii clienti al echipei Citroen Racing, echipa campiona mondiala in Campionatul Mondial de Raliuri.

Dupa etapele pe asfalt din competitia interna, Raliul Sibiului deschide seria curselor pe macadam din Romania. Pe lista de start pentru editia din acest an, programata in perioada 7 - 9 iulie, sunt 45 de piloti, dintre care unul concureaza in Campionatul National de Rally Sprint.

In 2011, aproape 20% din suprafata probelor speciale este asfalt, restul fiind macadam. Principala noutate o reprezinta o speciala complet noua, pe asfalt, care se va desfasura vineri, in prima zi a raliului, pe noapte. "Speciala Paltinis, in urcare, va fi parcursa o singura data, vineri seara, inaintea celebrei speciale Santa. Raliul Sibiului este, pana acum, cel mai lung raliu din calendar si sunt sigur ca editia din acest an va fi una extrem de spectaculoasa si ca vom mai face un pas inainte spre obiectivul pe care ni l-am propus, acela de a inscrie Raliul Sibiului in Intercontinental Rally Challenge", a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

In 2011, Citroen Romania si Citroen Racing sunt parteneri oficiali ai raliului, iar Jean Francois Lienere, responsabilul competitii clienti al echipei Citroen Racing, a fost la Sibiu pentru a verifica probele speciale. "Imi plac raliurile pe macadam. Am gasit la Sibiu o combinatie interesanta de probe speciale. Unele sunt mai rapide, altele sunt mai inguste si foarte tehnice. Exista si doua tipuri de suprafata: una mai moale si una mai casanta, ceea ce este tipic pentru un raliu de macadam. Mi-au placut foarte mult probele speciale, mai ales ca exista si o super speciala in adevaratul sens al cuvantului. Sper ca pilotii din Citroen Racing Trophy sa obtina rezultate la fel de bune ca pana acum", a spus Jean Francois Lienere care, impreuna cu echipa Citroen Racing, va fi prezent si la Raliul Sibiului.

Raliul Sibiului va incepe joi, 7 iulie, cu startul festiv din Piata Mare a orasului Sibiu. Vineri, 8 iulie, sunt programate 5 probe speciale, incepand cu ora 16:30, iar sambata 9 iulie, incepand cu ora 10:00, celelalte 6 probe . Festivitatea de premiere este programata la ora 21:30 la Sala Sporturilor Transilvania.

Raliul Sibiului 2011 este etapa a cincea in Campionatul National de Raliuri Dunlop si se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Distribuie pe Facebook
mai multe