Raliul Sibiului 2011: un raliu pe asfalt si macadam este in pregatiri

Raliul Sibiului 2011: un raliu pe asfalt si macadam este in pregatiri
Cu un procent de 81,6% traseu pe macadam si 18,4% pe asfalt, Raliul Sibiului este una dintre cele mai interesante si frumoase etape din CNR Dunlop 2011. In cadrul cursei vor fi doua probe speciale de noapte, iar startul va fi pe 7 iulie, in Piata Mare a orasului.
Distribuie pe Facebook
Start festiv in Piata Mare a orasului Sibiu. 119,6 kilometri de probe speciale pe macadam si asfalt. Doua probe speciale de noapte. Acesta este, pe scurt, Raliul Sibiului 2011, etapa a cincea in Campionatul National de Raliuri Dunlop.
Raliul Sibiului, primul raliu mixt din competitia interna, se va desfasura in perioada 7 - 9 iulie pe probe speciale de macadam si asfalt din judetul Sibiu. Principala noutate, in formula din 2011, este introducerea unei noi probe de noapte, in afara traditionalei speciale Santa. "Principala provocare din 2011 este o speciala complet noua, pe asfalt, care se va desfasura tot pe noapte. Speciala Paltinis, in urcare, va fi parcursa o singura data, vineri seara, inaintea specialei Santa. Programul raliului din acest an a fost gandit pentru ca spectatorii sa ajunga pe cat mai multe probe speciale si sunt sigur ca vor avea parte de un spectacol total in cele trei zile ale raliului", a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului 2011.

Raliul Sibiului va incepe, ca de obicei, cu startul festiv programat, joi 7 iulie, la ora 20:00, in Piata Mare a orasului. Ziua de vineri, 8 iulie, va incepe cu super speciala de pe circuitul de autocross Fun Park Sibiu din cartierul Strand, programata la ora 16:30, urmata de doua treceri pe Dobarca si apoi doua speciale pe noapte - Paltinis si Santa - incepand cu ora 22:00. In ultima zi a raliului, sambata 9 iulie, sunt programate alte sase probe speciale, cu incepere de la ora 10:00. Principala noutate este speciala Calugaru Max, o proba compusa din vechea speciala Calugaru, plus o portiune pe asfalt. "Obiectivul nostru este sa inscriem Raliul Sibiului in Intercontinental Rally Challenge (IRC) si cred ca acest traseu se apropie mult ca spectaculozitate de ceea ce se intampla acum in competitiile internationale. In 2010 am fost etapa eveniment in calendarul IRC si sper ca dupa desfasurarea raliului sa mai facem un pas important in ceea ce priveste atingerea obiectivelor propuse", a mai adaugat Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

In cele zece editii precedente, doar cinci piloti au reusit sa se impuna pe specialele din Raliul Sibiului, piloti care au in palmares cel putin un titlu national: Mihai Leu, in 2001, Titi Aur, in 2002, 2003, 2005 si 2006, Bogdan Marisca, in 2004 si 2007, si Jarkko Miettinen, in 2008 si 2009 si Gergo Szabo in 2010.
Distribuie pe Facebook
mai multe