Record de participanti la Cupa Suzuki din cadrul Raliului Harghitei

Record de participanti la Cupa Suzuki din cadrul Raliului Harghitei
  • Sase echipaje vor lua startul la Cupa Suzuki din cadrul Raliului Harghitei
  • Lupta pentru locurile 2 si 3 se va decide la ultima etapa din campionat
  • Trei echipaje sunt angrenate in batalnia pentru un loc pe podiumul de final de sezon
Distribuie pe Facebook

Chiar daca si-a desemnat deja castigatorii editiei 2013, Cupa Suzuki reuseste sa stabileasca un record de participanti la Raliul Harghitei.

Castigatorul Cupei Suzuki din acest an, pilotul Alex Mirea nu va beneficia nici la ultima etapa din Campionatul National de Raliuri de ajutorul copilotului sau obisnuit Dragos Despinoiu. „Imi pare rau ca problemele lui Dragos nu s-au terminat si sunt alaturi de el asa cum pot. La Harghita voi lua startul cu Alex POPIDAN, un copilot cu experienta in campionatul intern de raliuri si voi avea aceeasi abordare ca la toate etapele din acest sezon!” a spus Alex MIREA inainte de plecarea spre Harghita.

Din postura de favorit pentru ocuparea locului doi al podiumului porneste echipajul format din Sebastian Gioarsa si Raluca Magdas, cei doi ocupand aceeasi pozitie in clasamentul general la zi al Cupei Suzuki. „Daca in cadrul clasei 9 lucrurile sunt deja stabilite, in ceea ce priveste clasamentul la final de an al Cupei Suzuki, lupta pentru pozitiile 2 si 3 ale podiumului inca se disputa iar ecarturile nu sunt deloc mari. Pornim la Raliul Harghitei de pe locul secund, pozitie pe care ne dorim foarte mult sa o pastram. Vrem sa mergem fara a ne asuma vreun risc si cu obiectivul de a ajunge cu bine la finalul raliului.” a declarat Sebastian GIOARSA inainte de Raliul Harghitei.

Desi a decis sa se retraga din activitatea competitionala dupa Raliul Moldovei, Calin Bucur a rezistat numai o singura etapa departe de raliuri si de Cupa Suzuki. „Toti prietenii mi-au spus cat de greu imi va fi de pe margine si iata ca au avut dreptate. Am sanse reale la un loc pe podium la Cupa Suzuki si am decis sa-mi apar aceasta sansa pe probele speciale si nu de acasa. Mergem la Harghita cu gandul la o pozitie cat mai buna care sa ne ajute sa ne indeplinim obiectivul!” a spus Calin BUCUR.

Chiar daca au avut parte de o iesire in decor la etapa de la Iasi, echipajul format din Madalin Radu si Radu Dumitriu pastreaza inca sanse pentru un loc pe podiumul final al Cupei Suzuki.

De asemenea, si Ioan Zarug si Eugen Talpalariu au decis sa ia startul la ultima etapa din campionat, cu toate ca nu mai au nici o sansa la un loc pe podium. „ La final de sezon ne propunem sa repetam aceeasi figura frumoasa ca in etapa precedenta, mai ales ca de la o proba la alta ne-am sudat ca echipaj din ce in ce mai bine. Desi suntem amandoi pentru prima data la Raliul Harghitei ca si concurenti, suntem convinsi ca probele vor fi frumoase iar tehnica si strategia vor fi esentiale pentru noi in acest raliu. In incheiere dorim sa felicitam pe toti colegii nostri sportivi, mecanici si staff-ul tehnic pentru rezultatele din anul competitional care se incheie.„ a spus si Ioan ZARUG.

Dupa ce a luat startul la inceputul sezonului 2013 in calitate de copilot al lui Calin Bucur, Alexandru Ardelean a facut pasul catre postura de pilot al unui echipaj. „In ciuda abandonului din prima zi de la Iasi am invatat foarte multe in cea de-a doua zi. Acelasi lucru mi-l propun alaturi de Mita Lazarescu, copilotul meu, si pentru Raliul Harghitei iar obiectivul nostru este acela de a acumula cat mai multi kilometri de proba speciala fara greseli! Desigur, sper sa putem creste ritmul treptat.” a declarat Alex Ardelean, care va lua startul pentru a doua oara in cariera la volanul unui Suzuki Swift Sport.

Credit Foto: Rallyzoom.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe