SMURD Cluj si Napoca Rally Academy continua parteneriatul

SMURD Cluj si Napoca Rally Academy continua parteneriatul
Napoca Rally Academy si Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare Cluj au anuntat astazi continuarea si dezvoltarea parteneriatului dintre cele doua grupari. Parteneriatul dintre SMURD si team-ul clujean de raliuri functioneaza deja de trei ani de zile, pilotii actualei Napoca Rally Academy sustinand in fiecare an campania de directionare a 2 procente din impozitul pe venit catre Fundatia pentru SMURD.
Distribuie pe Facebook

Odata cu transformarea, din acest sezon, a Napoca Rally Team in Napoca Rally Academy, un proiect mult mai larg, cu implicare mai profunda in viata comunitatii si nu doar pe plan sportiv, parteneriatul cu SMURD va capata valente noi. Astfel, soferii ambulantelor si masinilor de descarcerare vor avea parte de cursuri gratuite de conducere defensiva, dar si ofensiva, astfel incat sa poata ajunge mai devreme chiar si cu cateva secunde, uneori vitale, la locul unui  accident sau oriunde o viata este pusa in pericol. Mai mult decat atat, Napoca Rally Academy va organiza in acest an o serie de evenimente de strangere de fonduri pentru SMURD.


SMURD Cluj si Napoca Rally Academy continua parteneriatul



Este insa foarte important ca fiecare dintre noi sa directionam doua procente din impozitul deja platit catre Fundatia pentru SMURD, spune vicecampionul Romaniei  in 2009 si detinatorul Cupei Europei de Est la raliuri, Tempesta.”Cand eram copil imi imaginam ingerul pazitor ca o fiinta alba. Acuma, cand ma gandesc la ingerul pazitor il vad in rosu si galben. Pentru ca cei de la SMURD sunt adevaratii ingeri pazitori si cred ca acest lucru este valabil pentru orice cetatean al Romaniei. Anul acesta avem un parteneriat mai tehnic, in care ne vom implica mai mult, vrem sa fim mai mult si mai direct alaturi de ei. In ceea ce piveste Campania 2% pentru SMURD, trebuie sa fim cu totii constienti ca ei au nevoie de fonduri si noi avem mare nevoie de ei”.



Marcat de o interventie a SMURD la un accident, interventie pe care a vazut-o cu ochii lui cu putin timp in urma, Bogdan Marisca crede ca s-ar putea face mult mai mult pentru acest serviciu medical de elita.“Trebuie sa incep prin a spune ca nu suntem foarte multumiti de ce am reusit sa facem pana acuma pentru SMURD. I-am vazut la treaba, din nefericire la un accident de circulatie in care doi tineri au fost raniti si, din pacate, unul dintre ei nu a a avut sansa si pot spune ca sunt niste oameni realmente cu sufletul acolo si nu cred ca ne putem imagina prin ce trec acesti oameni in fiecare zi si cat poate fi de frustrant sa sti ca, daca nu ai tot ce-ti trebuie nu poti sa-ti duci la bun sfarsit misiunea si asta ar putea costa o viata. Pentru asta SMURD-ul are nevoie de sustinerea noastra, a societatii, Napoca Rally Academy fiind foarte putin importanta in aceasta ecuatie. Acesti 2% sunt o parghie in acest sens, dar mai sunt si alte parghii. Si facem si noi un apel catre companii si firme sa foloseasca aceste parghii pentru a directiona si alte sume care nu le afecteaza bugetul, nu doar cei 2%, catre SMURD. Oricum, daca fiecare dintre noi am aloca 2% din energia, timpul si disponibilitatea noastra pentru un serviciu precum SMURD, cred ca rezultatele lor ar fi mai apropiate de ceea ce-si doresc cei care salveaza vieti”.



Si Danny Ungur doreste sa se implice in actiunile de sustinere a SMURD, atat prin campania “2%”, cat si prin actiunile de strangere de fonuri. Danny isi declara, la randul sau disponibilitatea pentru a sustine cursuri de pilotaj pentru soferii de la SMURD: “Cand spunem SMURD, spunem viata si doar cine vede o interventie reala realizeaza ca, poate odata in viata va avea nevoie de acest serviciu si atunci isi da seama ca acesti 2 % au reprezentat o investitie pentru sine. De aceea sustin si eu, cu tot sufletul aceasta campanie”.



Mezinul Naapoca Rally Academy , Vlad Cosma, se declara onorat ca face parte din gruparea partenera cu Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare Cluj. Colegii mei au pus cam tot ce era de spus, eu nu mai am de zis decat ca sunt bucuros si mandru ca pot face parte, alaturi de Napoca Rally Academy, din acest parteneriat cu un serviciu medical de elita. Imi voi da, firesc, tot interesul pentru a sustine SMURD Cluj, atat prin campanile care vor fi organizate, cat si prin prezenta mea efectiva la cursurile de pilotaj pentru soferii de pe autospeciale.



Coordonatorul SMURD Cluj, doctorul Nicolae Moldovan ii considera deja prieteni pe pilotii Napoca Rally Academy si ii asigura ca parteneriatul cu ei a adus deja beneficii Serviciului clujean de Urgenta, Reanimare si Descarcerare. “Suntem in al treilea an de parteneriat cu pilotii clujeni, deja suntem prieteni, ne sunam de sarbatori, asta inseamna ca intre noi s-a coagulat o relatie bazata pe ceva si ne dam seama ca ne respectam unii pe altii. Parteneriatul consta practic in promovarea reciproca si cred ca, datorita lor, noi suntem acum in masura sa putem face mai mult pentru populatia judetului Cluj.



Inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Avram Iancu” al judetului Cluj, generalul de brigada Vasile Somlea a  anuntat in finalul conferintei de presa ca, banii stransi prin Campania 2% pentru SMURD vor fi folositi pentru infiintarea la Cluj a unui centru zonal de pregatire a paramedicilor. “A avea alaturi o echipa cum este Napoca Rally Academy este ceva deosebit, suntem onorati ca o asemenea echipa doreste sa ne ajute. Trebuie sa va spun ca avem o seama de proiecte concrete din fondrile stranse prin Campania “2% pentru SMURD”. Chiar astazi dimineata, intr-o discutie telefonica, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat m-a asigurat ca urmeaza sa ne fie directionati banii pe care i-am adunat din judetul Cluj pentru un centru de pregatire si formare a paramedicilor. Proiectul este gata, am obtinut toate autorizatiile pentru a pregati paramedici atat din judetul Cluj, cat si din judetele limitrofe. Acest centru va functiona de la 1 mai, chiar inainte ca lucrarile de extindere a cladirii allocate in acest sens sa se fi terminat”, a anuntat generalul Vasile Somlea.






Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 26 Aprilie 2010