Succes: Napoca Rally Academy ocupa 2 locuri pe podium

Succes: Napoca Rally Academy ocupa 2 locuri pe podium
Napoca Rally Academy a repurtat prima victorie in competitia dedicata echipelor la finalul Tess Rally Brasov, devansand campioana en-titre, Jack Daniel’s Rally Team. Ambele echipaje ale Napoca Rally Academy implicate in batalia pentru sefia clasamentului general s-au clasat pe podium: Bogdan Marisca si Sebastian Itu au ocupat primul loc, in timp ce Tempesta si Dorin Pulpea au terminat competitia pe pozitia a treia.
Distribuie pe Facebook

Porniti in dimineata ultimei zile a Tess Rally din pozitia de lideri  Bogdan si Sebi si-au gestionat perfect avansul din ziua anterioara si, cu un parcurs aproape perfect, au stabilit cei mai buni timpi pe ambele probe programate duminica: Babarunca si Cheia. 

Debut cu succes la Brasov: Napoca Rally Team ocupa 2 locuri pe podium

“Sunt foarte fericit, am castigat in clasamentul general, Napoca Rally Academy a invins in clasamentul pe echipe si vreau sa multumesc tuturor celor care au facut posibila prezenta noastra aici. A fost o cursa grea, in care s-a muncit mult, iar pe ultima proba speciala am trait senzatii tari la fiecare viraj din cauza pamantului si a criblurii scoase pe drum la trecerea precedenta. Dar in final totul a fost bine, echipa si-a facut treaba impecabil, noi am incercat sa ne ridicam la nivelul lor si, in cele din urma, ne-a iesit! Astazi ne-am concentrat foarte bine si, daca ieri am mers bine, azi am mers aproape perfect. Se putea si mai bine, am fost putin prudenti, dar, dupa cat de alunecoasa era proba pe unele viraje, prudenta noastra a fost pe deplin justificata”, a declarat Bogdan Marisca imediat dupa sosire.

Debut cu succes la Brasov: Napoca Rally Team ocupa 2 locuri pe podium

Desi nu au reusit sa se apropie de primul loc asa cum isi propusesera cu o seara inainte, Tempesta si Dorin  sunt multumiti de evolutia de duminica. Diferenta dintre viteza maxima dezvoltata de Peugeot-ul S 2000 si cea atinsa de masinile competitorilor s-a simtit, firesc, si pe cele doua probe lungi disputate in ultima zi. 

Debut cu succes la Brasov: Napoca Rally Team ocupa 2 locuri pe podium

Echipajul Napoca Rally Academy a obtinut totusi al patrulea timp atat pe “Babarunca” (PS7) cat si pe “Cheia” (PS8), evolutie care le-a permis sa urce pe ultima treapta a podiumului primei etape din 2010 a Campionatului National de Raliuri.

Debut cu succes la Brasov: Napoca Rally Team ocupa 2 locuri pe podium

“Victorie pentru Bogdan, victorie pentru Napoca Rally Academy, victorie pentru Transilvania MotorSport! Nu pot sa nu fiu multumit. Din pacate eu am facut o greseala: am subevaluat vitezele care se vor atinge aici la Brasov. Niciodata acest raliu nu a fost atat de rapid, pentru ca se desfasura cu o luna mai devreme si era influentat de conditiile meteo. Imi asum in totalitate aceasta greseala, la viteza medie atinsa in aceasta cursa, de 120 km/h, noi nu puteam face mai mult cu aceasta masina. Cu cutia de viteze mai lunga, am fi reusit, probabil, timpi mai buni, dar nici asa nu cred ca am fi putut tine ritmul. Din fericire, acesta este singurul raliu atat de rapid, urmatoarele etape vor fi altfel. Noi ne-am propus ca in acest sezon sa ne imbunatatim rezultatele de anul trecut, aceasta este prima oara cand urcam pe podium la Brasov, asa incat suntem, oricum, multumiti”, a spus Tempesta la finalul Tess Rally Brasov 2010.

Debut cu succes la Brasov: Napoca Rally Team ocupa 2 locuri pe podium

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri este Raliul Argesului, programat a se desfasura in perioada 7-9 mai pe drumurile de asfalt din jurul Pitestiului.

Bogdan Marisca la Tess Rally Brasov 2010

Tempesta la Tess Rally Brasov 2010

Bogdan Marisca la Tess Rally Brasov 2010 - Sosire

Tempesta la Tess Rally Brasov 2010 - Sosire

Cu Tempesta la Volan - Tess Rally Brasov 2010


La volan cu Bogdan Marisca - Tess Rally Brasov 2010

Cu Bogdan Marisca la Tess Rally Brasov 2010


Cu Tempesta la Tess Rally Brasov 2010

Credit foto: Gabi Tomescu


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Tempesta
mai multe