Titi Aur despre Raliul Tara Barsei - Un raliu sub semnul lipsei de putere

Titi Aur despre Raliul Tara Barsei -  Un raliu sub semnul lipsei de putere
Revenirea din vacanta de vara nu a fost foarte fasta pentru echipajul COSMOTE Titi Aur/Karoly Borbely. Confruntati cu lipsa presiunii in turbo, cei doi au incheiat Raliul Tara Barsei Dunlop Seat pe locul 4, urcand pe pozitia a sasea in clasamentul general al Campionatului.
Distribuie pe Facebook
Campionatul National de Raliuri Dunlop 2010

Etapa 6 / Raliul Tara Barsei Dunlop Seat (27-28.08.2010)

A sasea etapa a CNRD 2010 a readus dupa o pauza de cinci ani automobilismul in atentia bucurestenilor, organizarea show-ului de deschidere al Raliului Tara Barsei Dunlop Seat in incinta Baneasa Shopping City fiind o initiativa de salutat.

Titi Aur, un specialist al derapajelor spectaculoase, a avut-o alaturi de el in cadrul demonstratiilor ce au precedat prima proba speciala a raliului pe vedeta ProMotor Roxana Ciuhulescu. Ne aflandu-se la prima experienta de acest gen, Roxana a savurat din plin evolutia alaturi de multiplul campion national.
Dupa incalzirea din dupa-amiaza fierbinte a zilei de vineri, la ceas de seara pe superspeciala din deschiderea etapei cu numarul 6, Titi Aur a stabilit al treilea timp situandu-se la numai 4 zecimi de coechipierului sau Gergo Szabo, castigatorul probei.
Din pacate debutul pozitiv din prima zi nu a avut o continuare pe masura in ziua secunda pe specialele de macadam din triunghiul Sacele-Azuga-Predeal. O pana de cauciuc pe chiar prima proba a zilei a penalizat echipajul COSMOTE cu aproximativ un minut pentru ca mai apoi presiunea scazuta in turbina sa afecteze ritmul celor doi.
Ne reusind sa rezolve problema in parcul de service Titi Aur a continuat sa piarda teren insa finalmente cu un pic de noroc el a ocupat locul 4, punctele astfel castigate permitandu-i urcarea pe locul 6 al clasamentului general.
"Raliul Tara Barsei a stat sub semnul problemelor tehnice si mai exact a lipsei de putere a motorului pe care am simtit-o inca de la testul pe care l-am efectuat inaintea etapei pe circuitul de la Ciolpani. Initial am crezut ca mi se pare insa din pacate pe masura ce am avansat in cursa presiunea la turbo a scazut din ce in ce mai mult. In plus am facut si pana pe prima proba de sambata. Per ansamblu o cursa de care nu sunt multumit iar locul 4 obtinut conjunctural nu ma satisface absolut deloc. Sper ca va ramane singura cursa cu probleme tehnice gestionate gresit de catre mine in primul rand," a declarat Titi Aur la finalul Raliului Tara Barsei Dunlop Seat.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2010, a saptea este Raliul Aradului ce se va desfasura intre 17 si 18 septembrie.

Credit foto: Motor Media Photo

CNR 2010 / Clasament General (6/8 etape)
1. B. Marisca 89 p, 2. G. Szabo 83 p, 3. V. Porcisteanu 77 p, 4. D. Gartofan 71 p, 5. C. Spitzmuller 58 p, 6. T. Aur 47 p, 7. M. Mihalache 40 p, 8. E. Keleti 28 p, 9. M. Tempestini 27 p, 10. H. Savu 20 p...
Distribuie pe Facebook
mai multe