Toti pentru unul, unul pentru toti !

Toti pentru unul, unul pentru toti !
La sfarsitul acestei saptamani, Aradul va imbraca hainele de sarbatoare. Ajuns la a patra editie, raliul cu acelasi nume va fi inclus in evenimentele dedicate zilelor orasului, care au loc in perioada 17-26 august.
Distribuie pe Facebook

Napoca Rally Academy, campioana nationala la echipe, va declansa asaltul final asupra Aradului vineri 17 august, la ora 17:43, atunci cand toate cele sase echipaje vor lua startul pe superspeciala lunga de 2,8 kilometri care se va desfasura pe circuitul de karting din oras.

Gazduind cladiri cu o deosebita valoare arhitecturala precum Biserica Rosie sau Cetatea Aradului, orasul asezat pe malul raului Mures a fost intotdeauna o adevarata poarta spre civilizatia occidentala. Odata cu Raliul Aradului, intrecerea interna de raliuri a ajuns la cea de-a sasea etapa din sezonul acesta. Evenimentul va fi pentru a doua oara consecutiv etapa comuna pentru campionatele din Romania si Ungaria. Astfel, pe langa celelalte surprize pregatite de autoritatile locale, aradenii vor putea admira evolutia pe probele speciale ale celor 75 de echipaje inscrise in concurs.

Bogdan Marisca si Sebastian Itu vor lua startul in Raliul Aradului pe aceasi masina cu care terminau pe locul secund anul trecut, un Mitsubishi Lancer Evo9 de clasa 3. Dupa o scurta incursiune in lumea Subaru la inceputul acestui sezon, cei doi revin treptat la ritmul pe care-l si-l doreau. "Masina inca se resimte dupa etapa trecuta. Ne asteapta o cursa interesanta la Arad, rapida si tehnica. Ritmul va fi unul sustinut desi specialele sunt inselatoare. Ma bucur ca si anul acesta raliul este comun cu vecinii din Ungaria, avand astfel un termen foarte bun pentru comparatie. Nu trebuie sa uitam faptul ca, la final, clasamentele se vor intocmi separat pentru fiecare campionat si tara in parte. Sper sa obtinem un rezultat bun, atat pentru noi cat si pentru echipa." a declarat Bogdan Marisca.

Toti pentru unul, unul pentru toti !

Specialele aradene le priesc lui Marco Tempestini si Dorin Pulpea. Cei doi s-au clasat de doua ori pe podium, in 2009 si 2010 iar anul trecut au abandonat in timp ce se aflau in lupta pentru prima pozitie. La fel ca in etapa anterioara, cei doi vor lua startul pe o Skoda Fabia S2000. "Singura carte care ne-a ramas de jucat este titlul la echipe. Vom face tot ce putem sa ni-l aparam. Mi-a placut foarte mult aceasta masina si vom merge cu ea cel putin la Arad si la Tara Barsei." spune Marco Tempestini. Despre probele speciale si lupta pentru victorie de la aceasta etapa, el crede ca: "va fi una interesanta! Situatia va fi complet diferita fata de Sibiu. Toti vom merge tare de la primul pana la ultimul kilometru. Pilotii din Ungaria se vor uita la clasamentul nostru si noi la al lor. Daca nu va ploua, si prognoza meteo asa spune, probele se vor pastra foarte bine, macadamul de aici nefiind unul la fel de dur si distructiv ca cel de la Sibiu." a mai adaugat Marco Tempestini.

Toti pentru unul, unul pentru toti !

Dupa cinci victorii consecutive, din tot atatea posibile, Daniel Ungur si Anton Avram si-au asigurat si anul acesta, in mare masura, un nou titlu de castigatori ai clasei 11. Danny si Toni vor face tot ce este posibil la Raliul Aradului, astfel incat Napoca Rally Academy sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului la final. "Subaru Impreza este un prieten mai vechi al nostru, cu care vom lucra din nou cu placere. Atmosfera in masina este foarte buna, asa ca, eu si Toni ne dorim sa facem o figura cat mai buna." spune Danny inainte de plecarea spre Arad. "Din nou avem parte de o etapa extraordinara, cu multe echipaje din afara tarii inscrise la start, fapt care ne va obliga sa avem un ritm ridicat pe speciale. Imi plac mult probele de la Arad. Sunt selective, avem saritori si treceri prin apa. Un adevarat festin pentru fotografi!" a mai adaugat Danny Ungur, care isi propune o clasare pe podiumul clasei, avand un avans de peste 60 de puncte fata de urmaritorii sai de la clasa 11.

Toti pentru unul, unul pentru toti !

Vlad Cosma si Florin Dorca nu au abandonat lupta pentru castigarea clasamentului cu doua roti motrice. "Mai avem doua titluri de vicecampioni asa ca inca unul nu ne-ar incanta!" declara Vlad. Cei doi vor lua startul la Arad dupa cel mai bun rezultat din cariera, locul patru in clasamentul general de la Sibiu. "Venim la Arad cu gustul dulce al victoriei. Specialele de aici se afla printre preferatele mele dintre cele pe macadam. Sunt de viteza, tehnice si inguste pe portiunile din padure." spune Vlad. "Am revizuit complet masina, am inlocuit tot ce trebuia si daca nu vom avea surprize, sunt convins ca ne vom lupta pentru victorie. Aceasta este singura carte care ne-a ramas!" declara Vlad Cosma inaintre de plecarea spre Arad.

Toti pentru unul, unul pentru toti !

Pentru Simone Tempestini, cel mai tanar pilot al Napoca Rally Academy, Raliul Aradului are o insemnatate aparte. Desi abia a implinit varsta de 18 ani, sambata 12 august, Simone a debutat pe specialele de macadam de la Arad in urma cu doi ani. "Acesta este un raliu special pentru mine. Ma aflu la a treia prezenta dupa ce in 2010 am luat startul pe o Dacia Logan pentru prima oara in campionatul romanesc.". Alaturi de Lucio Baggio, experimentatul sau copilot, Simone isi continua primul sezon la volanul unui Subaru Impreza avand ca obiectiv acumularea de experienta. "Weekendul trecut am luat startul in etapa de viteza in coasta de la Ranca, unde am gasit cel mai frumos traseu dintre toate la care am mai participat. La Arad vreau sa ajungem cu bine la final, asa cum am facut in cele doua prezente anterioare dar sper sa obtinem si un rezultat bun." a mai adaugat Simone Tempestini.

Toti pentru unul, unul pentru toti !

Florinel Tincescu vine la Arad dupa cel mai bun loc pe care l-a obtinut vreodata in clasamentul general al unui raliu. Alaturi de Iulian Nicolaescu, copilotul sau, juniorul Napoca Rally Academy isi doreste sa reediteze performantele obtinute in etapa anterioara. "Sibiul a fost cel mai greu raliu din viata mea, si asta nu se datoreaza exclusiv lungimii. Am invatat multe lucruri acolo si mai ales ca nu trebuie sa fii exagerat de conservativ cu masina! Pe Gatu Berbecului, pe a doua trecere, am avut un timp mai slab cu o secunda decat prima data, desi am mers 12 kilometri pe pana!" spune Florinel Tincescu.

Toti pentru unul, unul pentru toti !

10 probe speciale, in lungime de 122.4 kilometri, vor pune la incercare sambata 17 august concurentii din Romania si din Ungaria. Aventura pe probele de macadam ale Raliului Aradului se va incheia la ora 20:15, atunci cand este programata sosirea la final a concurentilor. Pe invingatori, aradenii vor putea sa-i aplaude pe platoul din fata primariei, acolo unde, incepand cu ora 23:30 va avea loc festivitatea de premiere.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Toti pentru unul, unul pentru toti !
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 14 August 2012