Un raliu ce trebuie uitat cat mai repede!

Un raliu ce trebuie uitat cat mai repede!
Echipajul Napoca Rally Academy, Bogdan Marisca/Sebastian Itu, a parasit prematur Raliul Iasiului, avand astfel parte de al treilea abandon consecutiv. Jucand totul pe o singura carte, Bogdan a atacat inca din prima secunda,dar, dupa cativa kilometri, a franat tarziu intr-un viraj cu aderenta scazuta, masina a parasit drumul, s-a rasturnat si a lovit violent un copac.
Distribuie pe Facebook

"Am pornit "setat" pentru atac, pentru ca un loc trei sau patru nu ar fi insemnat nimic pentru noi. Campionatul l-am pierdut, practic, in cele doua etape anterioare, nu am crezut nicio clipa ca Szabo va abandona aici la Iasi. Este prea bun si prea experimentat sa i se intample asa ceva. Asa incat nu aveam nimic de pierdut, mi-am dorit insa foarte mult sa merg tare pe probele speciale. Dar nu a fost sa fie. Am atacat din prima secunda si, cand mergi la limita, astfel de lucruri se intampla", a explicat Bogdan. In urma acestui rezultat Marisca pierde si ultima treapta a podiumului campionatului, pozitie pe care o ocupa inaintea ultimei etape.

Nici echipajul Tempesta/Dorin Pulpea nu a avut noroc, fiind nevoit sa se opreasca in prima speciala a zilei secunde a raliului, cu avarii la motor. Tempesta nu a reusit astfel sa termine macar jumatate din raliurile programate in 20110 in campionatul intern asa cum si-a propus inainte de plecarea spre Iasi. In schimb, pilotul Napoca Rally Academy si-a indeplinit pe jumatate celalalt obiectiv anuntat: a facut un shakedown de patru probe speciale de macadam pentru Novorossyisk Rally of Russia, ultima etapa a FIA European Rally Cup (East), la care va participa in weekend-ul ce urmeaza: "Din pacate ne-am invatat deja sa spunem "bine ca s-a intamplat acum". Asa spunem si acum: bine ca s-a stricat acum si nu in Rusia. Motorul era nou dar, din pacate, se intampla si astfel de lucruri. Se pare ca a cedat un piston, fara niciun semn premergator. Am plecat din startul probei fara nicio problema, dar, dupa doua viraje scoteam fum alb si, dupa alti cinci sute de metri, a trebuit sa trag pe dreapta. A plecat deja o masina in Italia dupa un alt motor si avem timp pana marti sa-l inlocuim. Pe probele din prima zi am pus totusi la punct setarile pentru Rusia si timpii obtinuti au fost buni, chiar daca nu ne-am asumat niciun risc, ceea ce ne da incredere pentru Cupa Europei de Est. Ideea era insa sa nu abandonam si sa avem macar 50% din raliurile interne terminate. Nu a fost asa, in acest sezon ne-am clasat in doar trei etape si in cinci am abandonat, este cel mai slab rezultat din cariera mea ca pilot. Dupa ce ne vom bucura in Rusia asa cum speram, trebuie sa avem niste discutii, sa stabilim impreuna cu echipa tehnica niste chestiuni organizatorice, pentru ca asa nu este ok", a declarat Tempesta la finalul Raliului Iasiului.

Tempesta si Dorin Pulpea vor participa in perioada 15-17 octombrie, la Novorossyisk Rally of Russia, etapa in cadrul FIA European Rally Cup (East). Pilotul Napoca Rally Academy are nevoie de doar 20 de puncte pentru a aduce, pentru al doilea an consecutiv, Cupa Europei de Est la Cluj, iar o victorie in Rusia valoreaza 440 de puncte.
Credit foto: rallyphoto.ro
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 11 Octombrie 2010